Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024

Συνταγή για εύκολη βασιλόπιτα αφράτη σαν κέικ - Πεντανόστιμη και πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη




Αφράτη, νόστιμη, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη, αρέσει σε όλους. Πάρτε μια φόρμα 24 εκατοστών και ακολουθήστε τα βήματα.Αφράτη, νόστιμη, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη, αρέσει σε όλους. Πάρτε μια φόρμα 24 εκατοστών και ακολουθήστε τα βήματα.

Υλικά

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος


250 γρ. ζάχαρη

5 αυγά

125 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες σκόνη

άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια.
Εκτέλεση

Συγκεντρώστε και ζυγίστε τα υλικά για τη βασιλόπιτα. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Βάλτε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.

 
 

Ρίξτε στο μείγμα το βούτυρο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρυδόψιχα και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά στη χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε μετά το αλεύρι και ανακατέψτε.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Ρίξτε τα ασπράδια σταδιακά στο μείγμα και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Αδειάστε το μείγμα σε αντικολλητική φόρμα με ελατήριο. (Για να ξεφορμάρετε εύκολα τη βασιλόπιτα, στρώστε στη βάση ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού.)

Ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 λεπτά.

Βγάλτε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και, όταν κρυώσει, πασπαλίστε στην επιφάνειά της άχνη ζάχαρη.



 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου