ίγουρα έχεις προσέξει ότι οι μπύρες αναγράφουν ημερομηνία λήξης στην ετικέτα τους. Ήξερες ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει πώς δεν είναι κατάλληλες για κατανάλωση αφού παρέλθει αυτή η ημερομηνία;
Ειδικότερα, η ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη μπύρα, είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η μπύρα μπορεί να διατηρήσει τη γεύση και τη φρεσκάδα της στο μέγιστο. Με άλλα λόγια, μπορείς να δοκιμάσεις ένα παλαιότερο μπουκάλι μπίρα, απλά ενδέχεται η γεύση της να μην είναι ακριβώς όπως την περιμένεις.
Ποιες μπύρες διατηρούνται περισσότερο
Οι μπύρες που έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βύνη ή και σε αλκοόλ, συνήθως διαρκούν περισσότερο. Επίσης, οι δυνατές μπίρες με σκούρο χρώμα, όπως η Barley Wine ή οι Stout, μπορούν να διατηρήσουν τη γεύση τους για χρόνια, ενώ και οι μπίρες που μεταζυμώνονται στη φιάλη τους με μαγιά, όπως οι μοναστηριακές μπίρες που ακούν στον χαρακτηρισμό Trappist, θεωρούνται μακράς διάρκειας.
Από την άλλη, οι μπίρες με μεγάλη περιεκτικότητα λυκίσκου, καλό θα είναι να καταναλώνονται όσο είναι φρέσκες.
Για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής της μπύρας σου, είτε πρόκειται για μπουκάλι είτε για κουτάκι, το ιδανικό είναι να την αποθηκεύεις σε δροσερό μέρος με θερμοκρασία μεταξύ 7°C-12°C (όπως είναι η συντήρηση του ψυγείου δηλαδή) και πάντα σε όρθια θέση.
cookout
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου