Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

AI for All Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

AI for All Δωρεάν  προγράμματα κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Κάντε ΚΛΙΚ για ΔΩΡΕΑΝ κατάρτηση

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΣ Γ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025

ΣΥΝΤΑΓΗ: Πρασοτηγανιά: Η ψυχή των Γρεβενών σε ένα πιάτο 🍽

Από πολύ παλιά, υπάρχει μια μυστική ερωτική σχέση ανάμεσα στα μέρη μας και το πράσο. Μια σχέση που

ξεκινά από τα ψηλά βλαχοχώρια, διασχίζει τους αιώνες και καταλήγει σε ένα εμβληματικό πιάτο της περιοχής μας: την πρασοτηγανιά.

Κάθε φθινόπωρο, όταν τα πράσα γίνονταν χοντρά και γλυκά, οι κουζίνες της Πίνδου γέμιζαν με το άρωμα του πιο αυθεντικού μεζέ. Η λίγδα — το χοιρινό λίπος που αντικαθιστούσε το ελαιόλαδο στις ψηλές κορφές — συναντούσε τα πράσα σε έναν αργό, σχεδόν τελετουργικό χορό. 

Κομμάτια χοιρινού, βουνά από κομμένα πράσα, κόκκινο πιπέρι και λίγο κρασί. Ώρες μαγειρέματος μέχρι τα πράσα να καραμελώσουν, απελευθερώνοντας τη φυσική τους γλυκύτητα που αγκαλιάζει το έντονο κρέας.

Το πράσο δεν είναι απλό λαχανικό — είναι φάρμακο του χειμώνα. Πλούσιο σε βιταμίνες A, C και K, γεμάτο σίδηρο και φυλλικό οξύ, προστατεύει την καρδιά και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Η πρασοτηγανιά μας είναι θρεπτικό όσο λίγα: πρωτεΐνη από το κρέας, αντιοξειδωτικά από τα πράσα, ενέργεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

⋆⁺₊⋆ ━━━━⊱༒︎ • ༒︎⊰━━━━ ⋆⁺₊⋆

Παραδοσιακή συνταγή για πρασοτηγανιά:

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου