ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κατάστασης- Σκοπός να φύγουν τα μπλόκα των αγροτών από τους δρόμους -Τι γίνεται με τα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα;


Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, με την κινητοποίηση των κομματικών μηχανισμών, βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, σε μία προσπάθεια να αποκλιμακωθούν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Πιο «αδιάλλακτοι» εμφανίζονται οι αγρότες της ...Φθιώτιδας, ενώ σήμερα, Πέμπτη, αποφασίζουν οι αγρότες των Σερρών για το εάν θα αποχωρήσουν ή όχι από τα μπλόκα. Αντιπροσωπεία Αγροτών του Νομού Γρεβενών επισκέπτεται σήμερα την Υπουργό κα Μπατζελή.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι πιέσεις είναι ισχυρότερες προς τους αγρότες της Φθιώτιδας, οι οποίοι άνοιξαν τον χορό των μπλόκων και διατηρούν έως τώρα την πιο σκληρή στάση.

Στο πλαίσιο αυτό, γινόταν προσπάθεια έως αργά χθες το βράδυ , προκειμένου να συμφωνηθεί νέα συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Ωστόσο, οι αγρότες έριξαν το γάντι στην υπουργό Κατερίνα Μπατζελή, δηλώνοντας ότι θα μετάσχουν σε νέο γύρο διαλόγου μόνο «εφόσον κληθούν».

Ζήτησαν, μάλιστα, να λάβουν διευκρινίσεις επί των εξαγγελιών της υπουργού, αλλά και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων, ενώ εκτίμησαν και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι μετά τις κινητοποιήσεις μπορεί να γίνει διάλογος. Η απόφαση αυτή αναμένεται να επικυρωθεί από νέα γενική συνέλευση των αγροτών το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ συνάντηση δεν αναμένεται νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα.
Τα μπλόκα
Ανοιχτό είναι το τελωνείο του Προμαχώνα, αλλά και η σιδηροδρομική γραμμή προς τη Βουλγαρία, με τους αγρότες των Σερρών να αποφασίζουν σήμερα, Πέμπτη, για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Στη διάρκεια της νύχτας, οι αγρότες παρέμειναν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία Οδό, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να προχωρήσουν σε σταδιακούς αποκλεισμούς της κίνησης των οχημάτων στον κόμβο του Στρυμονικού στην εθνική Σερρών-Θεσσαλονίκης.
Ανοιχτός είναι ο κόμβος της Αμφίπολης, ενώ ανοιχτός ήταν στη διάρκεια της νύχτας και ο συνοριακός σταθμός της Εξοχής, στο νομό της Δράμας. Η πρόσβαση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 9 το πρωί, ενώ θα αποκλειστεί από τους αγρότες αμέσως μετά.

Αποκλεισμένος παραμένει ο κόμβος της Χρυσούπολης, στην Καβάλα, αλλά και οι οδικοί κόμβοι της Νίκαιας και των Μικροθηβών στη Θεσσαλία, ενώ κανονικά γίνεται η διέλευση των οχημάτων από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα.

Χωρίς να δημιουργούν προβλήματα παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών της Χαλκιδικής, στον κόμβο της Τρίγλιας, ενώ ανοιχτός στη διάρκεια της νύχτας ήταν ο συνοριακός σταθμός της Δοϊράνης, αλλά και το τελωνείο των Ευζώνων στο νομό Κιλκίς.

Ανοιχτές είναι οι προσβάσεις των οχημάτων προς τους συνοριακούς σταθμούς της Νίκης και της Κρυσταλλοπηγής, στο νομό της Φλώρινας.

Ομαλά λειτουργούν τα τελωνεία του Ορμενίου και των Κήπων στο νομό του Έβρου, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν δεξιά και αριστερά του δρόμου, χωρίς να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων, και χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας.

Στο νομό των Γρεβενών 90 τρακτέρ παραμένουν στον κόμβο της Εγνατίας, ενώ τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί και στη γέφυρα των Σερβίων, στην Κοζάνη, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν συγκεντρωμένα στο οδικό δίκτυο περιφερειακά της πόλης. Τόσο στα «Πράσινα Φανάρια», στον κόμβο της Χαλκηδόνας, αλλά και στα διόδια των Μαλγάρων, η πρόσβαση των οχημάτων γινόταν ομαλά όλη τη νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου