ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Διαβάστε την πρόταση της ελάσσονος αντιπολίτευσης (ΚΚΕ) στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Γρεβενών για τους αγρότες που τελικά δεν ψήφισε ούτε η παράταξη της ΝΔ αλλά ούτε και του ΠΑΣΟΚ


"Η καλλιεργητική χρονιά 2009 αποδείχτηκε πιο άσχημη οικονομικά από την προηγούμενη. Υπάρχουν απούλητα προϊόντα, οι τιμές όσων πουλήθηκαν είναι πολύ χαμηλές, συνεχίσθηκε και σε αυτή τη χρονιά το αίσχος των χαμηλών τιμών. Οι αγρότες χωρίστηκαν ...
σε μη κατά κύριο επάγγελμα, και μεγάλος αριθμός πλήρωσε το χαράτσι του ΟΣΔΕ και δεν πήρε επιστροφή από το φόρο στο πετρέλαιο.
Το κόστος παραγωγής συνεχίζει να ανεβαίνει στα ύψη με τις συνεχείς αυξήσεις στα μέσα και εφόδια, το ίδιο και το κόστος της ζωής.
Οι κυβερνήσεις της ΝΔ πριν και του ΠΑΣΟΚ σήμερα συνεχίζουν στην ίδια κατεύθυνση την κρίση να την πληρώσουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες και τα λαϊκά στρώματα.
Οι υποσχέσεις ότι η ΕΕ και η ΚΑΠ θα έδινε ανάπτυξη και ευημερία στους αγρότες αποδείχθηκε απάτη. Τα προγράμματα αποδείχθηκαν ανεπαρκή, χωρίς προοπτική, με θύματα κυρίως τους νέους αγρότες. Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, ο τρόπος παραγωγής που εξυπηρετεί την "ελεύθερη αγορά", έφεραν τα πιο καταστροφικά αποτελέσματα για το μικρομεσαίο αγρότη. Φτώχεια, χρέη, δυσκολίες επιβίωσης, ξεκλήρισμα, εγκατάλειψη καλλιεργειών, χέρσα χωράφια, εξευτελιστικές τιμές, μαράζωμα και εγκατάλειψη της υπαίθρου».
Αντί όμως για πολιτικές που θα έδιναν λύσεις, οι κυβερνήσεις προχωράνε στην αναθεωρημένη ΚΑΠ που μπαίνει σε εφαρμογή το 2010 με μέτρα πιο επώδυνα και με ορίζοντα το 2013 που θα οδηγήσουν στην εκκαθάριση των μικρο-μεσαίων αγροτών και στην παραπέρα μείωση ή και κατάργηση των ενισχύσεων.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους αγρότες που αγωνίζονται για να παραμείνουν στα χωράφια τους και τα χωριά τους. Είναι αγώνας επιβίωσης και χρειάζεται η συμπαράσταση όλων μας γιατί η διατροφική ικανότητα της χώρας, το θετικό εμπορικό ισοζύγιο, τα ποιοτικά και φθηνά προϊόντα αφορούν όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό.
Καλούμε τους αγωνιζόμενους αγρότες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους πιο μαζικά, πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους και μόνο με τον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα τους θα αποσπάσουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματά τους για να έχουν παρόν και μέλλον.
Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους αγρότες, γιατί η ικανοποίηση των αιτημάτων τους και η συνέχιση και ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στη χώρα, μας αφορά όλους.




Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση να σκύψουν πραγματικά στα προβλήματα των αγροτών και να δώσουν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις στα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα των αγροτών, όπως είναι :
• Στήριξη του εισοδήματος με την εφάπαξ ενίσχυση ανά αγροτική εκμετάλλευση.
• Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων.
• Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο, επιστροφή για φέτος του ΦΠΑ στο σύνολο της είσπραξης του προϊόντος (εμπορική τιμή και επιδότηση), επιδότηση των μέσων παραγωγής.
• Άμεση καταβολή του 100% της συνδεδεμένης και αποσυνδεδεμένης επιδότησης και κατάργηση του διαχωρισμού σε κατά κύριο και μη επάγγελμα αγρότες.
• Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή σε όλα τα προϊόντα. Τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων με κατάργηση όλων των παρακρατήσεων που γίνονται.
• Τριετή πάγωμα των χρεών στην ΑΤΕ και δεκαετή ρύθμιση χρεών χωρίς τόκους ποινής.
• Επιστροφή των χαρατσιών για την αίτηση του ΟΣΔΕ.
• Τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές που οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα, να δίνεται αποζημίωση στην παραγωγή και στις εγκαταστάσεις στο 100% της ζημιάς.
• Να μην περικοπούν οι επιδοτήσεις κατά 50% στους καπνοκαλλιεργητές.
• Έλεγχος για την αποτροπή των ελληνοποιήσεων στην Κτηνοτροφία και νομιμοποίηση των σταυλικών εγκαταστάσεων με απλοποίηση των διαδικασιών, χωρίς παραπέρα επιβάρυνση των κτηνοτρόφων.
• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες, με άμεσο διπλασιασμό της προνοιακής αγροτικής σύνταξης".
------------------------------------------------------------------------------------


Κατά τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 27-01-2010 απορρίφθηκε ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ η παραπάνω πρόταση ψηφίσματος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) από τις παρατάξεις της συμπολίτευσης (ΝΔ) και της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ).


Για τη Ν.Α.Σ.


Βασίλης Μ. Καραμήτρος
Νομαρχιακός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου