ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Τρομερός σεισμός 8,8 Ρίχτερ στη Χιλή συγκλονίζει ολόκληρη την Λατινική Αμερική - Ανησυχία για τους Έλληνες στη Χιλή


Έχει δημιουργηθεί τσουνάμι ύψους εννέα μέτρων και απειλεί πολλές χώρες.Υπάρχουν μαρτυρίες για καταρρεύσεις κτιρίων. Χαοτική η κατάσταση στη Χιλή μέσα στη νύχτα. Δεκάδες μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ. Ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν το 1960 στη Χιλή 9,5 Ρίχτερ...
Ισχυρότατη σεισμική δόνηση, μεγέθους 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε την περιοχή Κονσεπσιόν, στη Χιλή, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, προκαλώντας διακοπή της ηλεκτροδότησης σε τμήματα της πρωτεύουσας, Σαντιάγο. Ο σεισμός χτύπησε τη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής τη νύχτα γεγονός που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Ο σεισμός που αναστάτωσε ολόκληρη την Λατινική Αμερική έχει προκαλέσει χάος σε ολόκληρη τη χώρα της Χιλής

Αρχικώς είχε ανακοινωθεί ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 8,3 Ρίχτερ και 8,5, αλλά η τελευταία ενημέρωση από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ αναφέρεται σε δόνηση 8,8 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 90 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κονσεπσιόν και σε βάθος 55 χιλιομέτρων.

Ο τρομαχτικός σεισμός που έπληξε τη Χιλή, έχει προκαλέσει σοβαρή ανησυχία και στην Ελλάδα.
Οι Έλληνες που ζουν και εργάζονται στη Χιλή είναι αρκετοί και αριθμούν επίσημα τους 5.000, αλλά προς το παρόν είναι αδύνατη οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί τους, καθώς οι τηλεπικοινωνίεςέχουν καταρρεύσει ολοκληρωτικά.

Το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε λόγω του σεισμού τη Μονάδα Διαχείρισης Κρισεων. Οι έλληνες πολίτες που επιθυμούν να πληροφορηθούν για την τύχη συγγενών τους ή άλλων προσώπων που τυχόν βρίσκονται στη Χιλή μπορούν να επικοινωνούν στην τηλεφωνική γραμμή: 210-3681912.

Την ίδια ώρα. σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αλέξανδρο Λιάμο. Ο Κ. Λιάμος μιλώντας στο Newsit δήλωσε ότι οι εξοπλισμοί είναι ήδη φορτωμένοι και ζυγισμένοι, ενώ περιμένουν την πρόσκληση από την χώρα για να αναχωρήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου