Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Οι 12 κορυφαίοι ερευνητές του 2009 σύμφωνα με την Thomson Reuters

Ο Ρούντολφ Γιάνις του MIT, πρωτοπόρος στην αξιοποίηση των βλαστικών κυττάρων, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους 12 κορυφαίους ερευνητές του 2009 που δημοσίευσε η Thomson Reuters, μητρική εταιρεία του πρακτορείου Reuters.
Ο Γερμανός Δρ Γιάνις τελειοποιεί τη... μετατροπή απλών δερματικών κυττάρων σε τεχνητά βλαστικά κύτταρα (iPS), τα οποία σχεδιάζει να αξιοποιήσει για την αντιμετώπιση της νόσου του Πάρκινσον, της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας και άλλων παθήσεων.
Η ετήσια λίστα Science Watch της Thomson Reuters εξετάζει πόσες φορές εμφανίζονται οι νέες δημοσιεύσεις κάθε ερευνητή ως παραπομπές στην επιστημονική βιβλιογραφία -όσο περισσότερες οι παραπομπές, τόσο σημαντικότερες πρέπει να είναι οι δημοσιεύσεις.
Στις επόμενες θέσεις της φετινής λίστας:
Τέσσερις γενετιστές του MIT και του του Ινστιτούτου Broad του Χάρβαρντ για το έργο τους στις μελέτες γενωμικού συσχετισμού (GWA), οι οποίες εντοπίζουν μεταλλάξεις που σχετίζονται με ασθένειες:  Μαρκ Ντάλι, Ντέιβιντ Αλτσουλερ, Πολ ντε Μπάκερ και Έρικ Λάντερ.
Ο Γκονσάλο Αμπεκασίς, μαθηματικός της Βιοστατιστικής που συνεργάζεται με τους γενετιστές του Ινστιτούτου Broad.
Οι Αντρε Γκάιμ και Κονσταντέν Νοβολέσοφ του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Ανακάλυψαν το γραφένιο, ένα πολλά υποσχόμενο υλικό που αποτελείται από μονοατομικά φύλλα άνθρακα, καθώς και μια κολλητική ταινία που λειτουργεί όπως τα πέλματα του σαμιαμιδιού.
Ο Κάρλο Κρόους του Πανεπιστημίου του Οχάιο για τις έρευνές του στο microRNA και το ρόλο του στον καρκίνο.
Ο μαθηματικός Τσι-Χουάν Τσε του Πανεπιστημίου Ντονγκουά της Σαγκάης για τις εργασίες του στην επίλυση περίπλοκων μαθηματικών προβλημάτων.
Ο ανοσολόγος Σιζούο Ακίρα του Πανεπιστημίου της Οζάκα (κορυφαίος ερευνητής των ετών 2005 και 2006) για τις εργασίες του σε υποδοχείς κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος.
Και ο θεωρητικός φυσικός Μιχαήλ Κάτσνελσον του Πανεπιστημίου Radboud της Ολλανδίας για το έργο του στη συμπυκνωμένη ύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου