ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Ο Απολογισμός των πεπραγμένων... - Η ομιλία του απερχόμενου Προέδρου Λευτέρη Σαββίδη σήμερα στις 7:00 στο Κέντρο Πολιτισμού


http://spiti.pblogs.gr/files/f/263674-ekloges1.jpgΗ σημερινή διαδικασία είναι η κορυφαία διαδικασία του Συλλόγου μας και ως κορυφαία διαδικασία είναι ιδιαίτερα φορτισμένη από όνειρα, επιθυμίες και συναισθήματα. Όνειρα που πηγάζουν από την αγωνία μας για συνεισφορά, μέσα από την ατομική μας αυτενέργεια, στην επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας και τις επαγγελματικής μας επιτυχίας...


Επιθυμίες που είναι δομημένες στο προσωπικό μας οικοδόμημα για συλλογική επιβεβαίωση και κοινωνική καταξίωση.


Συναισθήματα που απορρέουν από την συγκίνηση της αναγνωρισιμότητας και της αποδοχής από τα μέλη του συλλόγου μας γι’ αυτούς που θα εκλεγούν. Αναμονής και καρτερικότητας για τις επόμενες εκλογές γι’ αυτούς που θα λάβουν τις λιγότερες προτιμήσεις των συναδέλφων μας.


Παρόμοιες διαδικασίες, εκλογικοαπολογιστικές έχουν γίνει στον Σύλλογό μας πάρα πολλές. Πάντα το ίδιο φορτισμένες με τα ίδια όνειρα, τις ίδιες επιθυμίες και τα ίδια συναισθήματα.


Ο Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών έρχεται, όπως όλοι γνωρίζετε από πολύ μακριά και στις αποσκευές του έχει συσσωρευμένη ενέργεια για να πάει πολύ μακριά στο ταξίδι του στο μέλλον.


Είναι ο αρχαιότερος, ο πρώτος σύλλογος που ιδρύθηκε σε επίπεδο νεοαπελευθερωμένων περιοχών. Ιδρύθηκε το 1913 ένα μόλις έτος μετά την απελευθέρωση και όλα αυτά τα χρόνια, χρόνια που ήταν δύσκολα για τον Εμπορικό κόσμο της πόλης μας, ήταν ο αξιόμαχος υπερασπιστής των επαγγελματικών μας συμφερόντων και πρωτοπόρος μαχητής για την επίλυση των γενικότερων προβλημάτων του τόπου μας .


Την αποτίμηση του έργου του, των αγώνων του, των προσπαθειών του και των προτάσεων του, για να την επαναφέρουμε στην μνήμη μας, έχουμε αποφασίσει να την συγγράψουμε με τον τίτλο « Ξεφυλλίζοντας τα πρακτικά του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών «


Σε ελάχιστο χρόνο από τώρα θα είναι έτοιμο το Βιβλίο της ιστορίας του, όπου θα κλείνουν το γόνυ οι νεότεροι μπροστά στις πρωτοποριακές του προτάσεις και στις αγωνιστικές του περγαμηνές.


Εγώ είμαι βαθιά συγκινημένος γιατί τα τελευταία 9 χρόνια από την 97χρονη πορεία του, με τη δική σας συγκατάθεση είχα την τιμή να είμαι στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.και να σας ευχαριστησω από τα βαθη της καρδιας μου.


Και τώρα με το αποσπερνό της ενεργής δράσης μου γιατί ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, θα επιχειρήσω να κάνω έναν μικρό απολογισμό.


Έναν απολογισμό που θα αφορά πρώτον την οργανωτική του αναδιάταξη που έχουμε πετύχει και δεύτερον για τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις που έχουμε καταθέσει και έχουμε ενεργήσει.


Στο χώρο της οργάνωσης του Συλλόγου, στα 9 αυτά χρόνια, πετύχαμε να διατηρήσουμε το Κύρος του και να τον κάνουμε πιο θελκτικό πιο μάχιμο και πιο αποτελεσματικό!


Πετύχαμε μια άλλη, όπως μαρτυρούν οι αριθμοί και η υποδομή, ποιοτική οργανωτική αναδιάταξη των δυνάμεων μας.


Τον Μάρτη του 2001 στις εκλογές συμμετείχαν μόλις 115 συνάδελφοι τον Μάρτη του 2004 συμμετείχαν 170 συνάδελφοι Και τον Μάρτη του 2007 συμμετείχαν 260 συνάδελφοι.


Έτσι με τη μαζική συμμετοχή σας στις εκλογικές διαδικασίες αποδεικνύει ότι ανεβάσαμε πολύ ψηλά τον πήχη της επιτυχίας, εύχομαι το νέο Δ/Σ που θα εκλέξουμε απόψε να τον ανεβάσει ακόμη ποιο ψηλά.


Αποκτήσαμε γραφεία, αποκτήσαμε τηλέφωνο και από τους πρώτους συλλόγους της Ελλάδος που δημιουργήσαμε ηλεκτρονικό site, για την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων σε όλα τα θέματα που τον αφορούν.


Συμμετείχαμε από την αρχή στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και μάλιστα τις 2 τελευταίες θητείες εκπροσωπώ την Ομοσπονδία ως Α΄ Αντιπρόεδρος.


Βγάλαμε στην επιφάνεια το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα Γρεβενά Κοζάνη και κρατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια ψηλά τη σημαία της πρότασης μας.


Καταστήσαμε τον Εμπορικό σύλλογό μας ισότιμο συνομιλητή με όλους τους τοπικούς φορείς διοίκησης του τόπου.


Διενεργήσαμε με την εταιρία δημοσκοπήσεων KAPA RESEARCH έρευνα αγοράς συμπεριφοράς του Γρεβενιώτη καταναλωτή.


Διενεργήσαμε διαγωνισμό διαφημιστικό (slogan}.


Καταργήσαμε με την δυναμική μας επιμονή την εαρινή εμποροπανύγηρι της πόλης.


Ματαιώσαμε με την δυναμική μας παρέμβαση τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στην πλατεία του ωρολογίου.


Ματαιώσαμε με συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπορικών συλλόγων και επιμελητηρίων της δυτικής Μακεδονίας ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου στο Φιλώτα Φλώρινας.


Διοργανώσαμε και χρηματοδοτήσαμε εκδρομές στους φοιτητές των ΤΕΙ.


Στους εμπόρους .
Στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων μας.
καθώς επίσης και στους απόμαχους συναδέλφους μας συνταξιούχους του ΤΕΒΕ ΚΑΙ ΤΑΕ.


Με τις παρεμβάσεις μας μετατρέψαμε το κέντρο νεοσυλλέκτων και σε κέντρο υποδοχής ¨ΕΠΟΠ για τρίμηνη παραμονή στην πόλη μας ανά σειρά.


Επιμείναμε και επιμένουμε για κάθετο οδικό άξονα Σαμαρίνα Γρεβενά- Γρεβενά Δεσκάτη.- Γρεβενά Βό’ι’ο.
Αγωνισθήκαμε για τον περιορισμό και πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την εξάλειψη του φαινομένου του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.


Διοργανώσαμε σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας .


Διοργανώσαμε δεκάδες σεμινάρια για την επιμόρφωση τον εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις όπως τεχνικές πωλήσεων μάρκετινγκ ιντερνετ και άλλα, αλλά και σεμινάρια για τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους.


Συμμετείχαμε στην διοργάνωση της έκθεσης του επιμελητηρίου Γρεβενών .


Χρηματοδοτήσαμε και συμβάλαμε ουσιαστικά στην παραμονή και εγκατάσταση των


ΤΕΙ στην πόλη μας.


Αγωνισθήκαμε για την διεύρυνση των ΤΕΙ με την λειτουργία άλλων δύο τμημάτων.


Καταθέσαμε την πρόταση μας για την απόκτηση τμημάτων από το πανεπηστίμιο Δυτικής Μακεδονίας.


Δημιουργήσαμε εκπτωτική κάρτα στους φοιτητές των ΤΕΙ και για τους πολύτεκνους των Γρεβενων.


Δημιουργήσαμε βάση δεδομένων στην αρχή της λειτουργίας των ΤΕΙ για την εξεύρεση στέγης των φοιτητών .


Επαναφέραμε των θέμα του σωφρονιστικού καταστήματος η οποία και υλοποιήθηκε .


Συμμετείχαμε ενεργά και στηρίξαμε την διοργάνωση των ανακατοσαριών.

Προτείναμε στο Δημοτικό συμβούλιο και πετύχαμε την ομόφωνη ψήφιση για την δημιουργία πάρκου αναψυχής στη γέφυρα της Εγνατίας .


Προτείναμε την ίδρυση και κατασκευή παλαιοντολογικού μουσείου.


Προτείναμε την ίδρυση και κατασκευή λαογραφικού μουσείου στην πόλη μας.


Κάναμε προτάσεις για την αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών της κιβωτού.


Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση της υποδομής στον ορεινό όγκο για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών και την αύξηση του τουριστικού προϊόντος.


Επίσης ζητήσαμε τη δημιουργία οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης νομού Γρεβενών.


Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.


Συμμετείχαμε στην διάσωση της ιστορικής ομάδας -- Πυρσός.—


Παλέψαμε με όλους τους εμπορικούς συλλόγους της περιφέρειας για την λειτουργία των καταστημάτων μόνο μία Κυριακή τον χρόνο.


Παλέψαμε για την μη λειτουργία του ωραρίου 9-9 και καταφέραμε να περάσουμε το σημερινό διακεκομμένο.


Προκαλέσαμε ημερίδα για τη λειτουργία των καινούργιων κτηρίων του ΤΕΙ θα πρέπει η νέα διοίκηση του συλλόγου να το βάλει σε πρώτη προτεραιότητα.


Ζητήσαμε τη δημιουργία βιοτεχνικού πάρκου.


Συμμετείχαμε ισότιμα στο σχεδιασμό του τρίτου κοινοτικού πλαισίου στύρηξης.


Είναι αλήθεια πως θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη περισσότερα αλλά και αυτά που τα παλέψαμε με θέρμη και υψηλό αγωνιστικό φρόνημα μας δίνουν τώρα μια ηθική ικανοποίηση για το έργο μας ως ένα σημαντικό λιθαράκι στην ψηφίδα του χρόνου όπου συντίθεται η πολύχρονη ιστορία του εμπορικού συλλόγου.


Εύχομαι στους νεότερους που θα αναλάβουν την σκυτάλη να έχουν ακόμη πιο παραγωγικό έργο και εύχομαι η ατμόσφαιρα την κορυφαίας μας διαδικασίας να είναι πάντα φορτισμένοι με επιθυμίες και συναισθήματα.


Συναισθήματα. Αλληλεγγύης σύμπραξης και κοινής αντιμετώπισεις των προβλημάτων των ατομικών ,συλλογικών και τοπικών του νομού μας .


Τελειώνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι από την καρδιά μου που με την ψήφο σας με εκλέξατε επί τρεις θητείες ως πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου.


Θέλω να ευχαριστήσω το απερχόμενο δ/ συμβούλιο για την άψογη συνεργασία μας.


Τον Σιαφαρίκα Γιώργο, τον Ίττη Βασίλη, τον Βλέτσο Παυλο, τη Βλάμη Σούλα την Αντωνοπούλου φωτεινή και τον Καραμήτρο Αχειλέα.

Επίσης θα ήταν παράλειψη αν δεν ευχαριστήσω τη γυναίκα μου τη Βαρβάρα καθώς και τα παιδιά μου τον Μάκη την Κική και τη Μαρία για τη βοήθεια που στάθηκαν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα. Καλή επιτυχία στους υποψηφίους.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου