ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Στο 7% «κλειδώνει» το επιτόκιο για το πρόγραμμα εξόφλησης οφειλών μέσω ΤΕΜΠΜΕ για χρέη σε εφορίες και Ταμεία



Σε επιτόκιο 7% φαίνεται πως καταλήγουν οι διαπραγματεύσεις του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) με τις τράπεζες, όσον αφορά στο πρόσφατα ανακοινωθέν πρόγραμμα εγγύησης της δανειοδότησης μικρομεσαίων επαγγελματιών,... για την εξόφληση των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, καθώς και προς τους προμηθευτές τους.
Το ΤΕΜΠΜΕ ΙΙΙ, όπως είναι γνωστότερο το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα Απριλίου.
Σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και μέλος του ΔΣ του ΤΕΜΠΜΕ, Σωτήρης Μαγόπουλος, τόνισε πως «είναι ανάγκη να 'τρέξει' γρήγορα το πρόγραμμα, όπως και άλλα αναπτυξιακά 'εργαλεία' (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος), ώστε να μη σβήσει η επιχειρηματικότητα».

Ο κ. Μαγόπουλος εκτίμησε ότι αν υπάρξει ζήτηση, πέρα από τα 2 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν προϋπολογιστεί για το τελευταίο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, μπορεί να δοθεί η δυνατότητα επέκτασής του (έως και κατά 4 δισ. ευρώ), ποσό το οποίο διαθέτει τη στιγμή αυτή το Ταμείο, ως κεφάλαιο.
Επισήμανε δε, ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, για τη στήριξη της παραγωγής και μεταποίησης, να δοθεί έμφαση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων τους και των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.
Οι εγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο των δύο προηγούμενων προγραμμάτων, γνωστών ως ΤΕΜΠΜΕ Ι και ΤΕΜΠΜΕ ΙΙ, έφθασαν τις 60.000 και συνολικό προϋπολογισμό τα 5,5 δισ. ευρώ.
Σχετικά με την εικόνα της αγοράς μετά και την επιβολή των νέων μέτρων (αύξηση ΦΠΑ και φόρων καυσίμων κ.λπ.) ο κ. Μαγόπουλος είπε ότι για να έχουν τα ίδια τα μέτρα αποτέλεσμα θα πρέπει «να σταματήσει η μετρολογία και να αρχίσει η ανάπτυξη».
Ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα σημείωσε ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα ζητήματα, όπως η Ζώνη Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ κ.α.

Ο γενικός γραμματέας του ΒΕΘ, Ανδρέας Σταμπολίδης, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την εκτίμηση πως η καθιέρωση του «πόθεν έσχες» στην Α' κατοικία θα επηρεάσει τις ευπαθείς οικονομικά ομάδες και θα πλήξει ακόμη περισσότερο την οικοδομή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου