ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Σοκ στην Κω με θάνατο νεογέννητου - Ελλείψεις Ιατρών και στην Κω...



Στην αγκαλιά των αγγέλων πριν καλά-καλά προλάβει να συμπληρώσει ένα 24ωρο ζωής βρέθηκε ένα νεογνό, το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω. Ο αιφνίδιος θάνατός του προκάλεσε θλίψη και οργή στους γονείς του και στους κατοίκους του νησιού, αλλά και την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε... να διενεργηθεί έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες. Το μωράκι γεννήθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο νοσοκομείο και εξετάστηκε αρχικά από ιδιώτη παιδίατρο, καθώς το νοσοκομείο του νησιού παραμένει χωρίς παιδίατρο εδώ και περίπου είκοσι δύο μήνες, παρά τις ενέργειες του διοικητή να καλυφθεί η θέση άμεσα. Το Σάββατο το πρωί το νεογέννητο παρουσίασε δύσπνοια. Τότε ειδοποιήθηκε ξανά ο παιδίατρος και ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ για να το μεταφέρει σε νοσοκομείο της Αθήνας ή της Ρόδου, όμως το μωρό τελικά δεν άντεξε και εξέπνευσε.

Μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση, η οργή των κατοίκων ξεχείλισε, με αποτέλεσμα να παρέμβει εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να μεταφερθεί το άψυχο σώμα του βρέφους στο νεκροτομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, το βρέφος φαίνεται να παρουσίασε υγρό στον πνεύμονα, το οποίο δεν διαγνώστηκε έγκαιρα καθώς, όπως καταγγέλλουν οι γονείς, το νοσοκομείο στην Κω παραμένει τα τελευταία περίπου δύο χρόνια χωρίς παιδίατρο.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο διοικητής του νοσοκομείου Ιωάννης Καμπανής είχε καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Υγείας για να καλυφθεί η θέση, εν όψει μάλιστα της έξαρσης της γρίπης και του εμβολιασμού, προκειμένου να μη θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Πλέον η τοπική κοινωνία του Νησιού του Ιπποκράτη και ειδικά οι γονείς είναι ανάστατοι, αφού σε περίπτωση ανάγκης θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο γειτονικού νησιού ή να αναλάβει καθήκοντα κάποιος ιδιώτης παιδίατρος. Οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Κω είναι πολλές. Δεν υπάρχει ακτινολόγος και ο αξονικός τομογράφος σταμάτησε να λειτουργεί τον Ιούνιο. Το νοσοκομείο δεν διαθέτει επίσης δερματολόγο και νευροχειρουργό. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με τον τουρισμό τα προβλήματα διογκώνονται και πολλά περιστατικά μεταφέρονται στη Ρόδο ή στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου