ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη...

Μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη διοργανώνει αύριο, στις 7.00 το βράδυ, το βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οργανισμού του κ. Πέτρου Κυριακίδη (Αγίας Σοφίας 40, στη Θεσσαλονίκη), με ελεύθερη είσοδο.
Οι θούριοι του Μίκη Θεοδωράκη αποτέλεσαν τη φωνή ενός ολόκληρου λαού κατά τη διάρκεια πολύ δύσκολων εποχών. Αυτές τις συνθέσεις θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι...
Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο συμμετοχής της ταινίας του Γιάννη Κατωμερή, «Μίκης Θεοδωράκης - Ο Συνθέτης των Ποιητών και των Οραμάτων, 1950 έως Σήμερα» στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τρεις γνωστοί καλλιτέχνες: ο παλιός συνεργάτης της ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», ο τραγουδιστής Παναγιώτης Καραδημήτρης (ο οποίος θεωρείται από τους κριτικούς ένας από τους πιο νέους γνήσιους εκφραστές των τραγουδιών του διάσημου συνθέτη) και οι σολίστ κλασικού χορού Κατερίνα Κερβανίδου και πιάνου Γιάννης Φιλιππουπολίτης.

Οι τρεις καλλιτέχνες αναμένεται να αποδώσουν έργα του Μίκη Θεοδωράκη, που ο διάσημος συνθέτης συνέθεσε εμπνεόμενος από την ποίηση των Γιάννη Θεοδωράκη, Οδυσσέα Ελύτη και Γιώργου Σεφέρη. Παράλληλα, οι εικόνες του σκηνοθέτη Γιάννη Κατωμερή θα «ταξιδέψουν» τους παρευρισκομένους στο μουσικό σύμπαν και στην παρακαταθήκη ειρήνης που θέλει να αφήσει ο συνθέτης στους νέους.

Μάλιστα, όσοι είχαν την τύχη να δουν την ταινία-ντοκιμαντέρ την Κυριακή, στον κινηματογράφο «Τζον Κασσαβέτης», τη χαρακτήρισαν «μάθημα ζώσης ιστορίας». Η ταινία έγινε σε συμπαραγωγή με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Τον Μίκη των ώριμων χρόνων ενσαρκώνει ο Γιάννης Μπέζος, ενώ τη νιότη του διάσημου μουσικοσυνθέτη ο Λευτέρης Μανανάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου