Μέτρα – σοκ για τα ελληνικά χρονικά απαιτούν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου. Δεύτερο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής, μετά τη μείωση του ελλείμματος, θα είναι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, με δραστικές αλλαγές στο δημόσιο...
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, 20σελιδο κείμενο που παραδόθηκε από τους ελεγκτές πριν από την έλευση Ρεν στην Αθήνα και τηρείται μέχρι τώρα κατά γράμμα, απαιτεί μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι στη χώρα φτάνουν τους 480.000 – υπολογίζονται σχεδόν στο ένα εκατομμύριο μαζί με τους συμβασιούχους.
Η κατάργηση των υπηρεσιακών συμβουλίων, θα σημάνει και την απελευθέρωση απολύσεων στο δημόσιο τομέα και για τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Στόχος είναι η μείωση του προσωπικού, που θα σημάνει σημαντική μείωση των κρατικών δαπανών και των ασφαλιστικών εισφορών.
Υπολογίζεται ότι μόνο στους οργανισμούς που βρίσκονται υπό συγχώνευση μέχρι στιγμής εργάζονται 30.000 άτομα, αριθμός που λογικά θα είναι μόνο η αρχή.
Μαχαίρι θα μπει και στο καθεστώς των συμβασιούχων καθώς οι Βρυξέλες ζητούν σταδιακή κατάργηση του θεσμού και και ανάθεση εργασιών που καλύπτουν στον ιδιωτικό τομέα.
Οι αλλαγές – υπό τον τίτλο “άρση της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα” - αναμένεται να ξεκινήσουν να υλοποιούνται από τα μέσα του 10, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου