Fotiouparts.gr - Κάντε ΚΛΙK

Fotiouparts.gr  - Κάντε ΚΛΙK

Κάντε ΚΛΙK

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΝΑΚΑΣ

ΝΑΚΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες


Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Πρόγνωση καρκίνου με μια απλή εξέταση σε δείγμα αίματος ή σάλιου

Με μια εξέταση σε δείγμα αίματος ή σάλιου μπορούν πλέον οι γιατροί να βγάλουν το συμπέρασμα αν ένας ασθενής με καρκίνο του παχέος εντέρου ή του μαστού θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπεία ή να πάρει φαρμακευτική αγωγή!
Το πιο σημαντικό είναι ότι με τη συγκεκριμένη εξέταση οι επιστήμονες θα μπορούν να πουν με σχετική βεβαιότητα αν κάποιο μέλος της οικογένειας του καρκινοπαθούς έχει προδιάθεση και είναι πιθανό να προσβληθεί κι εκείνο από μια από τις δυο συγκεκριμένες μορφές καρκίνου...

Οι πρωτοποριακές εξετάσεις, που μπορούν να απαντήσουν στο κρίσιμο ερώτημα αν τα πρώτα στάδια ενός καρκίνου στο παχύ έντερο ή στο στήθος μπορούν να αντιμετωπιστούν με χημειοθεραπείες ή φάρμακα και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόγνωση αυτών των δυο μορφών καρκίνου, γίνονται από μοριακούς βιολόγους.

Οπως εξήγησε ο καθηγητής Χειρουργικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου Γεώργιος Μπασδάνης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή σχετική ημερίδα που γίνεται στη Θεσσαλονίκη, οι εξετάσεις γίνονται με δύο νέους μοριακούς δείκτες οι οποίοι αφορούν την αλλαγή των γονιδίων των ασθενών. Σύμφωνα με τον καθηγητή, παίρνοντας σάλιο ή αίμα από τον καρκινοπαθή οι επιστήμονες μπορούν να δουν αν ο ασθενής χρειάζεται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή όχι.

Παράλληλα, με τις εξετάσεις που κάνουν οι γιατροί μπορούν να διαπιστώσουν αν κάποιο μέλος της οικογένειας του καρκινοπαθούς έχει ένα συγκεκριμένο μεταλλαγμένο γονίδιο που δείχνει ότι υπάρχει προδιάθεση για καρκίνο. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι οι ίδιες εξετάσεις θα μπορούν σύντομα να γίνουν και για τον καρκίνο του προστάτη και, αργότερα, για του πνεύμονα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου