ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Τη δημοπράτηση έργων 1,5 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους ανακοίνωσε ο Γ.Μαγκριώτης







Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημοπρατήσει μικρά και μεσαία κατασκευαστικά έργα, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ στην Ελληνική περιφέρεια μέχρι τα τέλη του έτους, είπε ο υφυπουργός Υποδομών Γ.Μαγκριώτης την Πέμπτη.«Θα ολοκληρώσουμε τις μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης για μεσαία και μικρά έργα 1,1 δισ. ευρώ στην Ελληνική περιφέρεια μέχρι το τέλος... του έτους», υπογράμμισε ο υφυπουργός Υποδομών στο Reuters.
«Μιλάμε για έργα οδοποιίας κυρίως» πρόσθεσε.
Ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι τα έργα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την παραλιακή οδό Καρτέρι-Πάργα, τον οδικό άξονα Κλειδί-Εύζωνοι και την εξωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.
Ο υφυπουργός είπε επίσης ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν δημοπρατηθεί επιπλέον έργα οδοποιίας ύψους 400 εκατ. ευρώ, όπως ο οδικός άξονας Ποτίδαια-Καλλιθέα στην Χαλκιδική και ο κόμβος Μυγδονία- Νέα Σάντα στο Κιλκίς.
Πρόσθεσε δε, ότι τα έργα θα χρηματοδοτηθούν μέσω κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να απορροφήσει κοινοτικά κονδύλια ύψους 23 δισ. ευρώ μέχρι το 2013, λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται, επισήμανε ο υφυπουργός.

Αναλυτές θεωρούν πολύ σημαντική την όποια επένδυση σε δημόσια έργα στη χώρα, ώστε να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία, που βρίσκεται σε ύφεση από πέρυσι, μετά από 16 χρόνια ισχυρής ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα σχέδια της για προκήρυξη της κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου και δύο οδικών αξόνων στην Κρήτη μέχρι το 2015, συνολικού κόστους 2 δισ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για τα πρώτα μεγάλα έργα που ανακοινώνονται από τον Οκτώβριο, όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.
 Αύριο ο κ. Μαγκριώτης έρχεται στα Γρεβενά.Δείτε το Πρόγραμμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου