ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Κατατέθηκε τροπολογία: Με online διαγωνισμό οι προμήθειες των νοσοκομείων





 Τροπολογία για τη «βελτίωση του υπάρχοντος δυσλειτουργικού συστήματος προμηθειών υγείας» κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή. Με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας και στις υγειονομικές περιφέρειες να προβαίνουν σε διεξαγωγή ηλεκτρονικών διαγωνισμών σε κεντρικό επίπεδο για προμήθειες νοσοκομειακού υλικού... Επίσης, προβλέπεται και η δημιουργία βάσης δεδομένων για τη σύγκριση των τιμών, σε σχέση με τις τιμές των αντίστοιχων προϊόντων σε άλλες χώρες της ΕΕ, για την αποφυγή της υπερκοστολόγησής τους.

Παράλληλα, απεμπλέκεται η ΕΠΥ από τη διαδικασία υποβολής και είσπραξης των απαιτήσεων των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών από τα ασφαλιστικά ταμεία και μεταφέρεται η σχετική ευθύνη στα ίδια αυτά νομικά πρόσωπα.

Προβλέπεται επίσης, η εφαρμογή ειδικής νοσοκομειακής συσκευασίας φαρμάκων και η δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμών με βάση της δραστική τους ουσία για την προμήθειά τους από τα Δημόσια Νοσοκομεία.

«Η αλλαγή αυτή θα καταστήσει το σύστημα περισσότερο αποτελεσματικό και αποδοτικό και θα επιφέρει εξοικονόμηση δαπανών» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου