ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010: Ελλάδα-Νότιος Κορέα 0-2

Live: Ελλάδα-Νότιος Κορέα 0-2







Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν ούτε αυτή την φορά από τον Ότο Ρεχάγκελ, που προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Σωτήρη Κυργιάκο και να βάλει στην θέση του τον πιο γρήγορο Βύντρα, ενώ ξεκίνησε στην αρχική σύνθεση τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Στις υπόλοιπες... θέσεις ήταν οι Τζόρβας (τερματοφύλακας), Αβραάμ Παπαδόπουλος (σέντερ μπακ),
Τοροσίδης (αριστερό μπακ), Κατσουράνης (χαφ), Καραγκούνης (χαφ), Τζιόλης (χαφ), Χαριστέας (δεξιά στην επίθεση), Σαμαράς (αριστερά στην επίθεση), Γκέκας (κορυφή).

Οι διεθνείς μας μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και έδειξαν από τα πρώτα λεπτά πως θέλουν να πάρουν τον έλεγχο και να σκοράρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η πρώτη ευκαιρία δεν άργησε μάλιστα να έρθει, καθώς στο 3ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τοροσίδης έκανε την προβολή ανενόχλητος μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το χτύπημα του Λι Γιούνγκ-Σου...


Το δυνατό ξεκίνημα της Ελλάδας έφερε χαμόγελα για μια καλύτερη συνέχεια, όμως δυστυχώς τα συναισθήματα δεν άργησαν να αλλάξουν. Συγκεκριμένα, στο 7ο λεπτό οι Νοτιοκορεάτες εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια της ελληνικής άμυνας κατά την διάρκεια ενός κόρνερ και άνοιξαν το σκορ. Δράστης ήταν ο Λι Γιούνγκ-Σου, ενώ... συνένοχοι ήταν οι διεθνείς μας που... κοιμήθηκαν σ' αυτή την φάση.

Το γκολ των Ασιατών "πάγωσε" τους παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ που τα επόμενα λεπτά ήταν σαφώς επηρεασμένοι και τους πήρε αρκετή ώρα για να συνέλθουν. Στο 9' και στο 15' οι Νοτιοκορεάτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν νέους κινδύνους προς την εστία του Τζόρβα, όμως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Τοροσίδης αντίστοιχα, "καθάρισαν" για τους υπόλοιπους.

... και οι αμέτρητες Ελληνικές γιόμες


Ο χρόνος περνούσε και στο 19' οι διεθνείς μας λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν, με τον Γκέκα από καλή θέση να κάνει ένα πολύ κακό κοντρόλ και να χάνει τελικά την ευκαιρία. Αυτή η φάση, ήταν απλά μια παρένθεση, αφού στην συνέχεια βλέπαμε μόνο γιόμες και μακρινές σέντρες από τους διεθνείς μας που είχαν αποδέκτη τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Κιμ Γιουνγκ-Κουάνγκ.

Από την πλευράς τους, οι Ασιάτες είχαν τον έλεγχο και έκαναν το παιχνίδι τους. Στο 28' μάλιστα ο Λι Τσουνγκ-Γιόνγκ είχε μια τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του και να την φέρει πολύ κοντά στην κατάκτηση της νίκης, όμως νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τζόρβα και το 1-0 έμεινε, διατηρώντας την Ελλάδα ζωντανή στο παιχνίδι.

Τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν δίχως κάτι το αξιοσημείωτο καθώς η μεν Νότια Κορέα είχε την κατοχή, ενώ η δε Ελλάδα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να δείξει πως μπορεί να απειλήσει με τις γιόμες. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της ομάδα της Ασίας.

O Bύντρα σέρβισε, ο Παρκ κέρασε (2-0)


Το ημίχρονο πάντως δεν έκανε και τόσο καλό στους παίκτες του Ότο Ρεχάγκελ, αφού τα πράγματα όχι μόνο δεν έφτιαξαν, αλλά έγιναν χειρότερα. Η εικόνα της Ελλάδας εξακολουθούσε να είναι αποκαρδιωτική, με τους διεθνείς μας να κάνουν... διαγωνισμό λαθών και μακρινών μπαλιών στο πουθενά.

Οι Νοτιοκορεάτες από την άλλη, ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, πατούσαν γερά στο γήπεδο και όποτε έβρισκαν ευκαιρία χτυπούσαν με επιθέσεις φαρμάκι, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών του Ρεχάγκελ. Από μια τέτοια φάση ξεκίνησε και το 2-0 για τους Ασιάτες, με τον Βύντρα να χάνει την μπάλα και τον Παρκ Γι-Σουνγκ να περνάει όποιον βρει και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα για δεύτερη φορά.

Ο Ότο... ξύπνησε αργά


Το παιχνίδι από 'κει και πέρα ήταν εντελώς διαφορετικό! Οι Νοτιοκορεάτες είχαν πλέον στην αγκαλιά τους το τρίποντο της νίκης, ενώ η Ελλάδα έμοιαζε χαμένη, κοιμισμένη και... εξαφανισμένη. Ο Ότο Ρεχάγκελ βλέποντας την κακή εικόνα της ομάδας του, προσπάθησε -έστω και αργά- να την βοηθήσει και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σαλπιγγίδη και Καπετάνο στις θέσεις των... εξαφανισμένων, Χαριστέα και Σαμαρά.

Οι κινήσεις του Γερμανού άλλαξαν κάπως την εικόνα της Ελλάδας που φάνηκε να ξυπνά το τελευταίο 20λεπτο του αγώνα. Στο 68' είδαμε την δεύτερη τελική προσπάθεια της Εθνικής στο παιχνίδι με το ανάποδο ψαλίδι του Γκέκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα (70') ο Καπετάνος είχε μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, όμως το σουτ του από το ύψος του πέναλτι ήταν πολύ άστοχο.

Οι ευκαιρίες μπορεί να χάθηκαν, όμως τουλάχιστον είδαμε για πρώτη φορά τους διεθνείς μας να παίζουν ποδόσφαιρο και να απειλούν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Οι Νοτιοκορεάτες έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το μηδέν, κάτι που κατάφεραν τελικα.

Στο 81ο λεπτό ο Γκέκας έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όμως ο τερματοφύλακας της Νότιας Κορέας έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ στο 87' οι Ασιάτες απάντησαν και με τον Λι Τσουνγκ-Γιονγκ άγγιξαν το 3-0, όμως λογάριασαν δίχως τον Τζόρβα.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα και το 2-0 υπέρ της Νότιας Κορέας έμεινε μέχρι το τέλος

Οι συνθέσεις των ομάδων


N. Koρέα (Χου Γιουνγκ-Μου): Κιμ Γιουνγκ-Κουάνγκ, Τσο Γιονγκ-Χιούνγκ, Παρκ Γι-Σουνγκ, Κιμ Γιουνγκ-Ουού, Παρκ Τσου-Γιουνγκ, Λι Γιoυνγκ-Πιό, Λι Γιουνγκ-Σου, Κι Σουνγκ-Γιονγκ, Λι Τσουνγκ-Γιονγκ, Γέομ Κι-Χουν, Τσα Ντου-Ρι.

Eλλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τζιόλης, Σαμαράς, Παπαδόπουλος, Χαριστέας, Καραγκούνης, Βύντρα, Τοροσίδης, Γκέκας, Κατσουράνης. 

SPORT 24 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου