ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΠΑΜΕ: Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες, «Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΚΤΕΝΙ» - Απεργία στις 23 Ιουνίου...

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii6aPfr98xisMuvBjotibUXajzriN5qYY3U-txvyBEgewTyw9jVFq1GB97GYhJfz7SkDDZjh7zUP6RzY4AGFfmlz0S22TeI8-T3RJY6tt2IQZZAWtgquio7amQVchzC_dkhu_PDpeA0Zs/s400/pame.jpg









Συνάδελφοι, η Κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργεί εργασιακή ζούγκλα για να μπορούν οι εργοδότες ανενόχλητοι να εκμεταλλεύονται, να λιώνουν τους εργάτες. Οι εργοδότες, το κεφάλαιο, έχουν στήσει πανηγύρι γιατί η κυβέρνηση ικανοποιεί το πάγιο αίτημά τους, την κατάργηση... των Σ.Σ.Ε., που τους διευκολύνει να πληρώνουν εξευτελιστικούς μισθούς και μεροκάματα και εξευτελιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία. Μειώνει στο ελάχιστο τις αποζημιώσεις για να μπορούν οι εργοδότες να απολύουν ανενόχλητοι και να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με 540 ευρώ, με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ανοίγει δρόμο στους εργοδότες να εφαρμόσουν μεροκάματα και μισθούς πείνας με την αύξηση του ποσοστού απολύσεων.

Η Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκεται στο εκτελεστικό απόσπασμα. Αν περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της Κυβέρνησης τίποτα πλέον δεν θα θυμίζει Κοινωνική Ασφάλιση. Οι συντάξεις μετατρέπονται σε μισθούς επαιτείας των 300 – 350 ευρώ για όσους εξασφαλίσουν προϋποθέσεις και γλιτώσουν να πάρουν σύνταξη στα 67–70 χρόνια.

Συνάδελφοι, μην πέφτετε στην παγίδα της Κυβέρνησης και του υπόλοιπου μαύρου μετώπου που παριστάνουν τους φίλους των εργατών, αλλά τους έλαχε η κακιά ώρα να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση.

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΜΜΕ των μεγαλοεργοδοτών και οι διάφοροι καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και παπαγαλάκια έχουν αναλάβει εργολαβικά και με το αζημίωτο να οδηγήσουν την εργατική τάξη στον Μεσαίωνα για να αυγατίσουν τα κέρδη της εργοδοσίας.

Τα μέτρα που παίρνονται δεν τα επιβάλλει η κρίση αλλά οι ανάγκες του κεφαλαίου για μεγαλύτερη κερδοφορία. Στόχος τους, είναι να εξασφαλίσουν φθηνούς εργάτες στο κεφάλαιο. Αυτό εξασφαλίζουν με τα μέτρα που παίρνουν. Θα μας μετατρέψουν σε δούλους και σκλάβους, θα μας περάσουν αλυσίδες στα πόδια αρκεί να εξασφαλίσουν το σύστημα και τα κέρδη τους.

Συνάδελφοι, ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.

ΤΩΡΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Τούτη η πολιτική και το σύστημα ούτε φτιασιδώνεται, ούτε μπορεί να δώσει λύσεις στα σύγχρονα προβλήματα της εργατικής τάξης. Όσο υπάρχει, θα γεννά φτώχεια, εξαθλίωση ανεργία, θα απαιτεί κάθε μέρα νέες ανθρωποθυσίες από την εργατική τάξη για να αυγατίζει τα κέρδη του.

Ετοιμάζουν νέο πακέτο, ακόμα πιο βάρβαρων μέτρων για το επόμενο διάστημα.

Σταματήστε να δίνετε συγχωροχάρτι μια στο ΠΑΣΟΚ, μια στην ΝΔ και ξανά από την αρχή. Αυτοί μας αφαιρούν τη ζωή, αυτοί είναι το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, είναι τα εργαλεία του για να πετυχαίνει την παντοδυναμία του, να αυξάνει τα πλούτη του.

ΤΩΡΑ, να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας, στους αγώνες μας, την ταξική μας ενότητα, το ΠΑΜΕ, να βγάλουμε συμπεράσματα, να καταδικάσουμε αυτές τις δυνάμεις.

ΤΩΡΑ, κάνε το βήμα να απαλλαγείς από τις δαγκάνες των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

ΤΩΡΑ, καταδίκασε τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό που κάνει τάχα ότι ενδιαφέρεται για την εργατική τάξη, αλλά στην ουσία βάζει πλάτη να περάσουν τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα. Ο Παναγόπουλος ενδιαφέρεται για την ανταγωνιστικότητα και τη ρευστότητα του κεφαλαίου, δηλαδή για ό,τι ενδιαφέρεται ο ΣΕΒ.

ΤΩΡΑ, είναι η ώρα να δυναμώσουμε το μέτωπο της σύγκρουσης, της ανατροπής.

ΤΩΡΑ, να απαντήσουμε με τη δύναμη της τάξης μας.

ΤΩΡΑ, να απαιτήσουμε να πάρει πίσω η Κυβέρνηση τα βάρβαρα, αντεργατικά, αντιασφαλιστικά μέτρα.

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε:

* Την πλήρη απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος
* Την άμεση υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις
* Όχι στην κατάργηση των αποζημιώσεων
* Όχι στις απολύσεις
* Την προστασία των ανέργων με επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ και επιδότηση μέχρι την εξεύρεση εργασίας

Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό, ξεκούραση, χρόνος για χάσιμο.

Η μάχη αυτή δεν είναι προσωπική, είναι μάχη της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Αυτή τη μάχη ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ.

Δεν θα νομιμοποιήσει κανένας εργάτης στη συνείδησή του αυτή τη βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου