ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα σχετικά με το θάνατο των 2 κρατουμένων αλλά και αναφορά για Εκπαιδευτικούς...

<br type="_moz" />











Χθες Πέμπτη 24/6 ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Θανάσης Χαντάβας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη, επισημαίνοντας την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δ.Δ Φελλίου του Νομού... Γρεβενών. Ο κ. Χαντάβας στην ερώτηση του αναφέρει:

«Κυρίε Υπουργέ,
Το σωφρονιστικό κατάστημα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Φελλίου του Νομού Γρεβενών στεγάζει εξακόσιους τριάντα (630) κρατουμένους. Παρ’ όλο που υπάρχει η πρόβλεψη εγκαταστάσεων Κέντρου Υγείας και νοσηλευτικής μονάδας και έχουν προκηρυχθεί επίσης οι θέσεις ενός ιατρού παθολόγου, ενός ψυχιάτρου και ενός οδοντιάτρου, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.

Την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν δύο θάνατοι κρατουμένων. Τα δύο αυτά τραγικά συμβάντα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν θα αποφεύγονταν ακόμα και στην περίπτωση που το σωφρονιστικό κατάστημα ήταν στελεχωμένο με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Παρά το γεγονός αυτό, υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία τόσο στους κρατούμενους, όσο και στην κοινωνία του Ν. Γρεβενών για το πώς αντιμετωπίζεται η ιατρική παρακολούθηση των κρατουμένων.

Ερωτάστε:
- Σε ποιές συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να υπάρξει ιατρική κάλυψη των κρατουμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα Φελλίου του Νομού Γρεβενών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Αθανάσιος Χαντάβας»

Παράλληλα ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γρεβενών, ο κ. Βουλευτής κατέθεσε αναφορά στην Βουλή των Ελλήνων, προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Α. Διαμαντοπούλου, σχετικά με τη «παρερμηνεία του Νόμου 2986/2002 και την κατάργηση του επιδόματος πρόσθετης απασχόλησης στους εκπαιδευτικούς των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου