ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Παθητικό κάπνισμα: ο μεγάλος εχθρός της καρδιάς









Τα άτομα που είναι συνεχώς εκτεθειμένα στο παθητικό κάπνισμα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, συγκριτικά με τα άτομα που δεν εισπνέουν συχνά τον καπνό των άλλων. Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων, στην οποία συμμετείχαν 13.000 εθελοντές...
από την Αγγλία και τη Σκωτία.
Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα τεστ σάλιου, που υπολογίζει τα επίπεδα παθητικού καπνού στα οποία έχει εκτεθεί το άτομο, και παρακολούθησαν τους εθελοντές για οχτώ χρόνια, καταγράφοντας τα περιστατικά καρδιοπάθειας και τους θανάτους που σημειώθηκαν σε αυτό το διάστημα.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, 32 από τους 1.500 εθελοντές που δεν είχαν καπνίσει ποτέ ωστόσο ήταν συχνά εκτεθειμένοι στον καπνό των άλλων, πέθαναν από καρδιοπάθεια.
Αντίθετα, από τους 1.000 μη καπνιστές που δεν ήταν συχνά εκτεθειμένοι στο παθητικό κάπνισμα, μόνο 15 έχασαν τη ζωή τους από καρδιακά νοσήματα.
Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Μαρκ Χάμερ επισήμανε ότι στην ομάδα των μη καπνιστών, η αυξημένη έκθεση στο παθητικό κάπνισμα ενέχει διπλάσιο κίνδυνο θανάτου από καρδιοπάθειες.
Όπως εξήγησε ο κ.Χάμερ, «τα αυξημένα επίπεδα έκθεσης ισοδυναμούν με συμβίωση με κάποιον καπνιστή και είναι σαν κάποιος να εκτείθεται στο παθητικό κάπνισμα σχεδόν καθημερινά».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το τεστ σάλιου, ένας στους πέντε εθελοντές ήταν εκτεθειμένος σε μεγάλο βαθμό στο παθητικό κάπνισμα.
Εκτός αυτού, οι εθελοντές που ήταν παθητικοί καπνιστές ή καπνιστές ήταν νεότεροι, κατά κύριο λόγο άνδρες, και βρίσκονταν σε χειρότερη οικονομική και φυσική κατάσταση συγκριτικά με τους εθελοντές που δεν κάπνιζαν και δεν ήταν συχνά εκτεθειμένοι στο παθητικό κάπνισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου