ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Σήμερα η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΑΝ ΙΙ

http://www.efepae.gr/images/epanII_sima.JPG




 Σήμερα Δευτέρα, στις 21 Ιουνίου 2010, θα πραγματοποιηθεί η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΠΑΝ ΙΙ), ΕΣΠΑ 2007 - 2013, στο Ξενοδοχείο Classical Athens Imperial.Στην Επιτροπή θα παρουσιαστεί από τον Ειδικό... Γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα και Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης, κ. Εμμ. Πατεράκη, η σημαντική πρόοδος του προγράμματος, το οποίο έχει το υψηλότερο ποσοστό απορρόφησης από τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Θα παρουσιαστούν για έγκριση η Ετήσια Έκθεση του προγράμματος για το 2009 και τα νέα κριτήρια επιλογής πράξεων. Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης θα ενημερωθούν για τις δράσεις χρηματοδοτικού εργαλείου Jeremie.Η Επιτροπή θα ενημερωθεί για τις ενέργειες δημοσιότητας του προγράμματος και τις διαδικασίες που δρομολογούνται για την αξιολόγηση του προγράμματος.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι και η ενημέρωση για το βαθμό ολοκλήρωσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) του Γ' ΚΠΣ (2000 - 2006) αλλά και για την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014 - 2020.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ΕΠΑΝ ΙΙ), της περιόδου 2007 - 2013, έχει ως κεντρικό αναπτυξιακό στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και του παραγωγικού συστήματος της χώρας, με έμφαση στη διάσταση της καινοτομίας.

Το ΕΠΑΝ ΙΙ, που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλύπτει 7 τομείς: Έρευνα και τεχνολογία, Βιομηχανία-Μεταποίηση, Ενέργεια, Τουρισμός, Εμπόριο, Καταναλωτής, Πολιτισμός.

Η συνολική Δημόσια Δαπάνη του ΕΠΑΝ ΙΙ ανέρχεται στο ποσό των 2,46 δισ. ευρώ, από τα οποία 1,52 ευρώ προέρχονται από τις 8 περιφέρειες στόχου 1.

Μέχρι σήμερα, έχουν εκχωρηθεί 942 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα από τις 5 περιφέρειες μεταβατικής στήριξης.
Η ιδιωτική συμμετοχή αναμένεται να φθάσει το 1,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου