ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Νέα πρόσωπα «ναι», νέα κόμματα «όχι», λέει η πλειοψηφία των πολιτών σε δημοσκόπηση για το πολιτικό σκηνικό


Φωτογραφία αρχείου





 Χώρο στο σημερινό πολιτικό σκηνικό για νέα πρόσωπα διακρίνουν οι πολίτες, όχι όμως και για νέα κόμματα. Παράλληλα, σε μία ένδειξη της κρίσης του πολιτικού συστήματος, οι μισοί πολίτες δηλώνουν ότι δεν εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις.Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον Τύπο της Κυριακής, το 76% των ερωτηθέντων...
θεωρεί ότι το πολιτικό σκηνικό χρειάζεται νέα πρόσωπα, ενώ μόλις το 10% θεωρεί ότι είναι αναγκαία νέα κόμματα.

Η έρευνα αποτυπώνει επίσης την απαισιοδοξία των πολιτών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους (65%) θεωρούν ότι η ρότα που ακολουθεί η χώρα είναι λανθασμένη, ενώ προβλέπουν (74%) ότι η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους θα είναι χειρότερη τους επόμενους έξι μήνες.

Εξάλλου, οι ερωτηθέντες πολίτες βαθμολογούν με «κάτω από τη βάση» την εικόνα της σημερινής κυβέρνησης σε τέσσερις κρίσιμους τομείς: την οικονομία, την αντιμετώπιση της διαφθοράς, την ανάπτυξη και την εξωτερική πολιτική.

Παράλληλα, σε γκάλοπ της εταιρείας Public Issue την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, οι πολίτες, σε ποσοστό 52%, δηλώνουν δεν εμπιστεύονται ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, ενώ 4 στους 10 τις εμπιστεύονται μόνον περιστασιακά.

Επιπλέον, συντριπτική είναι η πλειονότητα (89%) εκείνων, που εκτιμούν ότι οι κυβερνήσεις εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα.

Για το θέμα της διαφθοράς, από ποσοστό 65% των ερωτηθέντων, εκτιμάται ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη και από 27% ότι είναι μάλλον μεγάλη. Τέλος, σε ποσοστό 53% υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τα δύο μεγάλα κόμματα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου