ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Αντιδράσεις για πιθανές υποψηφιότητες στο Δήμο Θερμαϊκού - Απάντηση - δήλωση του Γιώργου Κίρκου - Δήλωση - απάντηση του Αντώνη Ματζάρη


Kirkos






Από αναγνώστη του Ακτιβιστ (www.activistis.gr) λάβαμε μέηλ με εκτίμησή του για το διαφαινόμενο σκηνικό που διαμορφώνεται όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη, στον δήμο Θερμαϊκού. Το δημοσιεύουμε ασχολίαστο. Και δηλώνουμε ότι μέσα από τον Ακτιβιστή θα τύχουν φιλοξενίας όλες οι πληροφορίες (πολιτικές και παραπολιτικές) και οι απόψεις για τα ψηφοδέλτια που ξεκίνησαν ήδη να παζαρεύονται, και ...
όχι μόνο. Θα είμαστε ανοικτοί σε επώνυμες κρίσεις και θέσεις. Και κυρίως σε προτάσεις που θα φέρουν τα στοιχεία της δημιουργίας που θα οδηγήσουν τον τόπο σε καλύτερες μέρες για τους κατοίκους:

"Τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Θερμαϊκού επανέρχονται… ….ή πώς κάποιοι δεν λαμβάνουν τα μηνύματα.

Ο Δήμος Θερμαϊκού που προέκυψε από τη συνένωση των καποδιστριακών δήμων Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Επανωμής είναι ένας δήμος με εκρηκτική οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με αντίστοιχη προοπτική για το μέλλον, αλλά και με σοβαρότατα προβλήματα στις υποδομές, που καθιστούν τη διαβίωση των κατοίκων επιδεινούμενη και αναδεικνύουν σε μείζονα το ρόλο της αυτοδιοίκησης και του πολιτικού προσωπικού που καλείται να την υπηρετήσει.
Η μέχρι τώρα ιστορία δείχνει ότι τα σοβαρά προβλήματα των δήμων επιβάλουν αυτοδιοικητικά πρόσωπα με διακομματική απήχηση όπως οι μέχρι τώρα δήμαρχοι Μηχανιώνας Γιάννης Μαυρομάτης και Επανωμής Λάκης Οικονομίδης. Όποτε παρενέβησαν τα κόμματα και προσπάθησαν να επιβάλουν άλλες λύσεις, ή απέτυχαν όπως στην περίπτωση του Μαυρομάτη στη Μηχανιώνα, ή πέτυχαν προσωρινά όπως στην Επάνωμή το 2002 με την ήττα του Οικονομίδη, αλλά ο λαός το «διόρθωσε» με την επανεκλογή του το 2006.
Δυστυχώς και στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις τα προβλήματα ....
είχαν δημιουργηθεί από τον πρώην βουλευτή και τώρα Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κίρκο, που κατάγεται από την Επανωμή και είναι φυσικό να έχει επιρροή.

Το 2002 σε μια προσπάθειά του να μην εκλεγεί ο μέχρι τότε και τώρα Δήμαρχος Επανωμής Λ.Οικονομίδης, δημιούργησε και στήριξε την κομματική υποψηφιότητα του Θ.Μπαλασά που πήρε την τελευταία θέση με 13% και στο δεύτερο γύρο φανερά στήριξε με πάθος και πέτυχε την εκλογή του ακροδεξιού και «ξένου» με την αυτοδιοίκηση Γ.Γραμμένου. Το σύνθημα του ήταν «να τελειώνουμε με τον Οικονομίδη». Το 2006, παρά την έντονη και πάλι προσπάθειά του με την στήριξη του Θ.Μπαλασά, ο λαός της Επανωμής επανεξέλεξε τον Λ.Οικονομίδη.
Στη Μηχανιώνα ο Γ.Κίρκος είχε παρόμοια συμπεριφορά. Στις εκλογές του 2002 παρά την έντονη προσπάθειά του να εκλεγεί ο φίλος του Κ.Κούτουκας, που ήταν ήδη Δήμαρχος, ο λαός τον αποδοκίμασε και εξέλεξε τον Γ.Μαυρομάτη, που συνεχίζει να είναι Δήμαρχος μέχρι σήμερα. Στις εκλογές του 2006 οι Κίρκος και Κούτουκας, που δεν κατέβηκε, στήριξαν με συμμετοχή στελεχών της παράταξης Κούτουκα, το ψηφοδέλτιό του υποστηριζόμενου από τη Ν.Δ. γιατρού Κ.Στεφανίδη, που απέτυχε να εκλεγεί. Ο «πόλεμος» εναντίον του Μαυρομάτη ήταν ανελέητος με όχημα την εφημερίδα «Τοπικός Ορίζοντας» που εκδίδει ο Ευγένιος Κίρκος αδελφός του πρώην βουλευτή. Ανηλεής αντιπολίτευση εναντίον ενός δημάρχου που είναι και εκλεγμένος στη ΤΕΔΚ με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, παρότρυνση δημοτικών συμβούλων σε ανεξαρτητοποιήσεις για να χάσει την πλειοψηφία ο Δήμαρχος. Παρόλα αυτά ο Μαυτομάτης όχι μόνο στάθηκε όρθιος, αλλά διευρύνει την επιρροή του και διεκδικεί με αξιώσεις την εκλογή του ως Δημάρχου στον νέο συνενωμένο «καλλικρατινό» δήμο Θερμαϊκού. Διεκδικεί με αξιώσεις γιατί έχει δείξει ότι είναι μαχητής, γιατί ξέρει να διεκδικεί και πάνω απ΄όλα αναγνωρίζεται πέρα από τη Μηχανιώνα και στους όμορους πρώην δήμους Επανωμής και Θερμαϊκού.

Εδώ όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Εμφανίζονται πάλι τα παλιά προβλήματα, τα σύνδρομα και οι αντιπαλότητες που τόσο έβλαψαν. Εμφανίζονται πάλι οι άνθρωποι του παρελθόντος. Αυτοί που θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους, παρά τις συνεχείς αποδοκιμασίες από τον λαό. Αυτοί που πρέπει οπωσδήποτε να έχουν ένα δημόσιο αξίωμα. Που νομίζουν ότι τους το χρωστάμε. Εμφανίζεται και πάλι ο Γιώργος Κίρκος.

Εμφανίζονται παραπολιτικά σχόλια όπως αυτό στη «Θεσσαλονίκη» στις 31/5/2010 (επισυάπτεται) και το κυριώτερο συγκροτήθηκε μέτωπο από τους Μπαλασά – Κούτουκα και Ματζιάρη (πρώην δήμαρχο Θερμαϊκού), που εγκατέλειψε την αυτοδιοίκηση παραιτούμενος ακόμα και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου την επομένη της ήττας του το 2006, και προσπαθούν να προωθήσουν την υποψηφιότητα Κίρκου για τη θέση του Δημάρχου.

Το βασικό τους επιχείρημα είναι ότι «πρέπει να εκλέξουμε ένα δήμαρχο που να είναι κοντά στον Παπανδρέου για να προωθηθούν καλύτερα τα προβλήματα του Δήμου». Δηλαδή έναν μεταπράτη της πολιτικής εξουσίας, έναν τιμαριούχο που να εκπροσωπεί κατά κύριο λόγο τον αφέντη του, έναν «κατά παραχώρηση» Δήμαρχο και όχι έναν αγωνιστή, έναν Δήμαρχο που προέρχεται από τα σπλάχνα της αυτοδιοίκησης και έχει αποδείξει ότι μπορεί να εκπροσωπεί επάξια τους πολίτες και να προωθεί την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής. Μας γυρνάνε δηλαδή πολύ πίσω στην εποχή του Βυζαντίου, όπου το μεγαλύτερο προσόν για να έχει κάποιος δημόσιο αξίωμα έπρεπε να έχει την εύνοια του αυτοκράτορα.

Ας δούμε όμως και τους αριθμούς:

Ο Γιώργος Κίρκος μετά την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του προέδρου Γιώργου Παπανδρέου το 2004, επανήλθε σαν υποψήφιος βουλευτής το 2007 και το 2009 και, παρά την έντονη εκστρατεία του με το σύνθημα της «δικαίωσης» για την αποπομπή, απέτυχε να επανεκλεγεί.

Στους τρεις δήμους Επανωμής- Μηχανιώνας-Θερμαϊκού, που αποτελούν τώρα το νέο καλλικρατικό δήμο Θερμαϊκού, ο Γ.Κίρκος έλαβε 3.236 ψήφους το 2007 και 3.545 το 2009, επί συνόλου 9.365 ψηφοδελτίων και 18.730 σταυρών προτίμησης που πήρε το ΠΑΣΟΚ, όταν ο Μαυρομάτης στη Μηχανιώνα μόνο είναι εκλεγμένος Δήμαρχος με 3.775 ψηφοδέλτια και ο Οικονομίδης στην Επανωμή με 3.148.

Οι αριθμοί λοιπόν μιλούν από μόνοι τους. Η απήχηση του Γ.Κ. είναι χαμηλή και δικαιολογημένα μετά από 30 χρόνια πολιτικής παρουσίας και αντιθέσεων. Η μηδενική προοπτική να επανεκλεγεί βουλευτής δεν είναι λόγος να αναστατώσει την τοπική μας κοινωνία. Μπορεί στην αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας να μη μπόρεσε να εκλεγεί πρόεδρος της τότε κοινότητας Επανωμής, αν και ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, αλλά στη συνέχεια τον εκλέξαμε τρεις φορές Βουλευτή. Είχε όμως την ατυχία λόγω της σχέσης του με τη Χαλκιδική (πρώην Νομάρχης) να εμπλακεί με το σκάνδαλο του Πορτο-Καρράς και να αποπεμφθεί από τον αγαπητό του πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου. Μετά την τελευταία και από ότι φαίνεται οριστική αποτυχημένη προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής τοποθετήθηκε Περιφερειάρχης στη Δυτική Μακεδονία. Μπορεί με τις υψηλές γνωριμίες που έχει να διεκδικήσει άλλη κρατική θέση ή να μείνει Διευθυντής στο ΕΣΥ μέχρι να συνταξιοδοτηθεί μια και έχει περάσει τα 65.

Φτάνει τόση «προσφορά στον τόπο» !!!

Π.Α."
Απάντηση - δήλωση του Γιώργου Κίρκου
Έντονη και άμεση είναι η απάντηση του, πρώην Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και  νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Κίρκου  στο μέηλ του αναγνώστη που αναρτήσαμε χθες  με τίτλο Αντιδράσεις για πιθανές υποψηφιότητες στο Δήμο Θερμαϊκού ή όπως εκ παραδρομής αρχικά ήταν Τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Θερμαϊκού επανέρχονται… ….ή πώς κάποιοι δεν λαμβάνουν τα μηνύματα.

Θεωρεί ότι η επίθεση που δέχεται με τη συγκεκριμένη  δημοσίευση  δεν τον αγγίζει. Χαρακτηρίζει την επιστολή ως κείμενο μίσους. Δηλώνει δε ότι ο ίδιος τοποθετεί πάντα τις προσωπικές τακτικές (και άρα και την πιθανή υποψηφιότητά του) μέσα στις επιλογές του πολιτικού φορέα που ανήκει (ΠΑΣΟΚ). 
Και τέλος αντιπαρέρχεται την πιθανότητα να ανοίξει διάλογο και άρα να απαντήσει συγκεκριμένα στα όσα η επιστολή του επιρρίπτει, τονίζοντας ότι η λάσπη που του ρίχνει ο επιστολογράφος θα γυρίσει εναντίον του.
Ο Ακτιβιστής δημοσιεύει την δήλωση του κ. Κίρκου και αισθάνεται υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσει ότι ουδόλως απόψεις αναγνωστών και φίλων του απηχούν τις απόψεις και θέσεις της ιστοσελίδας. Σε επόμενη δε ανάρτησή μας θα τοποθετηθούμε αναλυτικά για τα προεκλογικά του Δήμου Θερμαϊκού. Και βέβαια θα συνεχίζει να φιλοξενεί απόψεις και προτάσεις, ακόμη κι αν δεν είναι συμφωνεί με αυτές, αρκεί να μην ξεφεύγουν σε χαρακτηρισμούς που δεν έχουν σχέση με το ύφος του ιστοτόπου μας.
Η επιστολή του κ. Κίρκου έχει ως εξής:




Κύριε Ιβάνοβιτς Χρήστο,

Σχετικά με το δημοσίευμα της Παρασκευής 11/6/2010 που αναφέρεται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι:

Το κέντρο από το οποίο εκπορεύεται αυτό το κείμενο μίσους μου είναι γνωστό ήδη από τις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009. Έβγαλαν τους σκελετούς από τις ντουλάπες με τα εξής χαρακτηριστικά: ανακρίβειες, φασιστοειδείς απόψεις αποκλεισμών, ρατσισμός και εν γνώσει ψεύδη.
Αγωνίστηκα, αγωνίζομαι και θα αγωνίζομαι σ’ όλα τα μέτωπα του δημόσιου βίου με ήθος και ανιδιοτέλεια, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες της τοπικής μας κοινωνίας. Δεν διέπραξα ποτέ την απρέπεια να τοποθετήσω την προσωπική μου τακτική έξω από τη στρατηγική του πολιτικού φορέα , όπου ανήκω, αλλά και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι με βάση τις αρχές, τις αξίες και τη στάση ζωής που έχω ότι χρωστάω και δεν μου χρωστάει κανείς τίποτα. Και αυτό το απέδειξα είτε για παράδειγμα ως απλό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είτε ως νομάρχης, είτε ως βουλευτής, είτε ως όταν βρισκόμουνα ως γιατρός κοντά στα παιδιά της Γάζας και της Ραμάλα στην Παλαιστίνη και την Αφρική, είτε τώρα ως γενικός γραμματέας στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.
Όσον αφορά τη νέα αρχιτεκτονική του «Καλλικράτη», τόσο ως προς τους νέους Δήμους, όσο και ως προς τις αιρετές περιφέρειες, η θέση και η στάση μου καθορίζεται από το πολιτικό πλαίσιο που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να προσδιορίζεται από τις προσωπικές επιθυμίες και φιλοδοξίες άλλων.
Δεν πρόκειται να πέσω στο διασπαστικό επίπεδο του ανώνυμου επιστολογράφου και να απαντήσω στην επίθεση που έχει εκτοξεύσει. Η λάσπη αυτή τη φορά θα γυρίσει εναντίον του. Φτάνει πια.

Γιώργος Κίρκος
Δημότης του νέου Δήμου Θερμαϊκού


Δήλωση - απάντηση του Αντώνη Ματζάρη

Οι διεργασίες που σκοπό έχουν τον καταρτισμό ψηφοδελτίων για την διεκδίκηση των Δήμων έχουν αρχίσει από καιρό. Στο νεοδημιουργημένο - συνενωμένο Δήμο Θερμαϊκού όμως φαίνεται πως οι επαφές έχουν μάλλον προχωρήσει αρκετά.
Μετά δε την χθεσινή δήλωση του κ.Γιώργου Κίρκου, την οποία  προκάλεσε η επιστολή του αναγνώστη του Ακτιβιστή Π.Α. "Αντιδράσεις για πιθανές υποψηφιότητες στο Δήμο Θερμαϊκού", έχουμε την σημερινή αντίδραση - απάντηση του κ. Αντώνη Ματζάρη. Μ΄αυτήν  δηλώνει "παρών" στην προσεχή εκλογική διαδικασία και μάλιστα προΐδεάζει  για ενδεχόμενες συμμαχίες (να υποθέσουμε και παζάρια;) που ήδη γίνονται, προφανώς από όλους τους υποψηφίους,  με στόχο την ενδυνάμωση των συνδυασμών  και με ενσωμάτωση σ΄αυτούς ακόμη και "αποχρωματισμένων" αντίπαλων. 
Ενδιαφέρον και απορία προκαλεί η προσπάθεια να δικαιολογήσει ενδεχόμενη ρήξη με τον ομοϊδεάτη του κ. Γιάννη Μαυρομάτη και η επίκληση του κινδύνου να υπάρξει κόντρα στον δεύτερο γύρο. Πράγμα φυσικά που θα ευνοήσει τους δεξιούς υποψηφίους.
Επαναλαμβάνοντας πως ο Ακτιβιστής θα αποτελέσει κοινό τόπο για όλους  τους συνδυασμούς, και κυρίως για την ελεύθερη έκφραση και τοποθέτηση των ενεργών πολιτών, επιθυμούμε την επικέντρωση σε προτάσεις που θα οδηγήσουν σε ανάταξη της πορείας του νέου Δήμου Θερμαϊκού και ξεπέρασμα των στείρων στερεότυπων  προσωπικών αντιπαραθέσεων του παρελθόντος.
Η επιστολή του κ. Αντώνη Ματζάρη:


Φίλε Χρήστο
Μόλις διάβασα το άρθρο ενός κυρίου που υπογράφει με Π.Α ίσως γιατί πίσω από την ανωνυμία πιστεύει ότι μπορεί να γράφει πράγματα ανυπόστατα με τα οποία βγάζει απωθημένα εναντίον κάποιων που έτσι και αλλιώς έγραψαν ιστορία στον τόπο τους και εκθειάζει κάποιον που και αυτός έγραψε ιστορία.
Όσον αφορά εμένα.
1.        Δεν λέγομαι Ματζιάρης αλλά Ματζάρης. Σίγουρα δεν με γνωρίζει αν και έχω μια μακροχρόνια θητεία στην Τ.Α . Προφανώς  ό,τι έγραψε είναι καθυπαγόρευση
2.       Δεν έχω συμπτύξει καμιά ομάδα και λειτουργώ με σεβασμό μέσα  στην παράταξή μας τη Δημιουργική Ενότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις επικείμενες εκλογές στο Νέο διευρυμένο Δήμο.
3.       Το γιατί απεχώρησα το 2006 από την Τ.Α το εξήγησα επανειλημμένα αλλά ο Π.Α μη γνωρίζοντας βλέπει αυτό που κατά την άποψη του απαξιώνει τον Ματζάρη (όχι Ματζιάρη)
4.       Με το κ. Μαυρομάτη έχω επικοινωνία και του ζήτησα να σεβαστεί την επιλογή μας να αποφασίσουμε εμείς η Δημιουργική Ενότητα για το πώς  και ποιόν υποψήφιο θα στηρίξουμε . Δυστυχώς προσπαθεί να αποσπάσει στελέχη της παράταξης μας χωρίς να υπολογίζει ότι αν συνεχίσει έτσι θα μας βρει απέναντί .
5.       Καλά θα κάνει ο Π.Α να μη γράφει τέτοια εμπρηστικά άρθρα αλλά  ό,τι γράφει στο μέλλον να αποπνέει  σύνεση,  διαλλακτικότητα  και μετριοπάθεια γιατί μόνο έτσι θα  βοηθήσει να πάμε ενωμένοι  στο δεύτερο γύρο.
6.       Τιμώ όλους που πέρασαν από την Τ.Α. Συνομιλώ με τους Θανάση Μπαλασά και τον Κώστα Κούτουκα  γιατί μας διακατέχει η αγωνία για την επόμενη μέρα του Καλλικράτη και σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε μαριονέτες κανενός. Σε ποιόν υποψήφιο θα καταλήξουν οι διεργασίες που γίνονται θα είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής διαδικασίας .  Συνομιλώ με τον Λάκη Οικονομίδη που εκτιμώ την ταπεινοφροσύνη του. Συνομιλώ με τον Γιάννη Γραμμένο ένα καταξιωμένο επιστήμονα και πολύ πιο Δημοκρατικό από τον Π.Α που το κείμενό του αποπνέει φασίζουσα νοοτροπία. Συνομιλώ με  το Δημήτρη  Καπλάνη και με όποιο θέλει να βοηθήσει ώστε ο νέος Δήμος μας να αποκτήσει τη Διοίκηση που της αξίζει.
7.        Δεν επιζητώ την αναγνώριση. Ζητώ όμως την κοινή λογική από όλους.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΤΖΑΡΗΣ
 ΥΓ ΑΕΤΟΣ: Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά στον Δήμο Θερμαϊκού. Από την στιγμή που αναφέρεται όμως το όνομα του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας δεν μπορούσαμε να μην την αναδημοσιεύσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου