VOLTEROS

VOLTEROS

Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα


Κάντε ΚΛΙΚ στην αφίσα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Κάντε ΚΛΙΚ


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Αναζήτηση


Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ

Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η γένεση των κομητών έγινε σε άλλα ηλιακά συστήματα











Oι περισσότεροι γνωστοί κομήτες ενδέχεται να έχουν σχηματιστεί σε άλλα ηλιακά συστήματα, σύμφωνα με νέα θεωρία. Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι όταν ο ήλιος ήταν σε πρώιμη μορφή, μπορεί να "τράβηξε" με τη δύναμη της βαρύτητας κομήτες του νέφους του Όορτ (εξωτερική περιοχή του Ηλιακού Συστήματος, του οποίου...
η δημιουργία αποτελεί μυστήριο), οι οποίοι σχηματίστηκαν σε άλλο σημείο του Γαλαξία.
Οι προηγούμενες θεωρίες έκαναν λόγο για τη γένεση των κομητών μέσα στο δικό μας ηλιακό σύστημα . To σύννεφο, στα σύνορα του συστήματος, αποτελείτο από αέρια και ύλη, τα οποία δημιούργησαν τους πλανήτες, πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. H έρευνα, με πολυεθνική συμμετοχή αστρονόμων και επικεφαλής τον Δρ Χάρολντ Λέβισον από το Ινστιτούτο Έρευνας του Κολοράντο των ΗΠΑ, δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση "Science".
Ο Δρ Ραμόν Μπράσερ, μέλος της ομάδας τόνισε, μιλώντας στο ΒΒC, ότι ο Ήλιος δε γεννήθηκε μόνος, αλλά μαζί με ένα πλήθος χιλιάδων άλλων αστεριών. Πολλά εξ αυτών "αποβλήθηκαν" από το πλανητικό σύστημα κι έγιναν κομήτες. Όταν ο Ήλιος εξερράγη, για να πάρει τη σημερινή του μορφή, έμεινε μόνος. Σύμφωνα με την νέα έρευνα, το πεδίο βαρύτητας που δημιουργήθηκε ήταν τόσο ισχυρό, που δημιούργησε έλξη για σύννεφο κομητών που είχε δημιουργηθεί σε άλλα ηλιακά συστήματα. Ο Δρ Μπράσερ θεωρεί ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις μπορεί να αποτελέσουν βήμα για την εξήγηση της δημιουργίας του Σύμπαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου