ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Πάρης Κουκουλ'οπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας για Περιφερειάρχης

 DSC_0348 by koukoulopoulos.









«Με τιμά και με γεμίζει ευθύνη το ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μου ζητούν να πάω στην περιφέρεια. Αυτό, όπως έχω πει πάρα πολλές φορές, δεν είναι δική μου επιλογή και απόφαση», δήλωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος αναφορικά με το αν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές για το θώκο του...
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας.
Η δήλωση αυτή έγινε στους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας που πραγματοποίησε ο κ. Κουκουλόπουλος την Πέμπτη στην Πτολεμαΐδα με θέμα «Καλλικράτης και σύγχρονο κράτος», ενώ στην ερώτηση του «Π» τι θα πράξει σε περίπτωση που επιστρατευτεί από το κόμμα του είπε ότι «αυτό είναι μια συζήτηση που αφορά εμένα και τον πρόεδρο».
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην εκδήλωση έδωσαν παρών κάτοικοι του Βελβεντού, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια όπως στην πρόσφατη νομαρχιακή ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Κουκουλόπουλος τόνισε στην ομιλία του ότι ο «Καλλικράτης» είναι η μεγαλύτερη τομή που επιχειρείται στο ελληνικό κράτος, τουλάχιστον την μεταπολιτευτική περίοδο, και μίλησε για ένα σοβαρό εγχείρημα, ιδιαίτερα για την ελληνική περιφέρεια. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία γιατί δημιουργούνται μεγάλοι, ισχυροί, αποκεντρωμένοι θεσμοί, τόσο στον Α΄ όσο και στον Β΄ βαθμό της αυτοδιοίκησης», είπε και χαρακτήρισε «μονόδρομο» την περιφερειακή ανάπτυξη, η οποία ωστόσο «προϋποθέτει ισχυρά υποκείμενα. Ισχυρούς δηλαδή αποκεντρωμένους θεσμούς». Επισήμανε δε ότι «αν δεν υπάρξει ισχυρή πολιτική στήριξη απ? τις κεντρικές πολιτικές του κράτους το βήμα θα είναι μισό. Υπάρχει απόδειξη γι? αυτό. Γι? αυτό μιλάει η θεσμική μας μνήμη». Σημείωσε λοιπόν ότι «ο ?Καλλικράτης? είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα για να γυρίσει η χώρα σελίδα. Η νέα αρχιτεκτονική δεν αφορά την αυτοδιοίκηση, αλλά το κράτος στο σύνολο του. Αποκτά υπόσταση με τη ριζική αναδιανομή πόρων, αρμοδιοτήτων και εξουσίας, υπέρ των αποκεντρωμένων θεσμών. Το ζητούμενο του σύγχρονου κράτους δεν είναι η αναδιάταξη των ρόλων μεταξύ μας, αλλά η ισχυροποίηση των θεσμών στο σύνολό τους και τελικά της ίδιας της πατρίδας».
Σχολιάζοντας τις ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναφορικά με τον «Καλλικράτη» είπε ότι οι τοποθετήσεις όλων δυστυχώς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τις μέρες που συζητιόταν ο «Καλλικρατης» στη Βουλή, δεν αδίκησαν απλά αυτή τη γενναία μεταρρύθμιση, αλλά βρέθηκαν πολύ μακριά και από τις απαιτήσεις των καιρών. «Κι αυτό, δυστυχώς, αφορά ακόμα και τον αξιότιμο Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον κ. Σαμαρά», είπε.
Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στις συνενώσεις του «Καλλικράτη» και ιδιαίτερα των κατοίκων του Βελβεντού, ανέφερε ότι είναι ο τελευταίος που θα αδικούσε όλες αυτές τις φωνές διαμαρτυρίας: «Είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι δεν τις κατανόησε. Οκτώ χρόνια πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ γνωρίζω πολύ καλά τη λογική των τοπικών κοινωνιών? Πρέπει να πω ότι οι περισσότερες ίσως φωνές είχαν τα δίκια τους. Ειδικά για το Βελβεντό πρέπει να πω ότι επιφυλάχθηκε η χειρότερη δυνατή αντιμετώπιση, δηλαδή ανακοινώθηκε ξεχωριστός δήμος και στη συνέχεια πάρθηκε πίσω». Συμπλήρωσε ότι δεν θεωρεί εαυτόν ανεπιθύμητο βουλευτή στο Βελβεντό, καθώς δεν είχε δεσμευτεί για ανεξάρτητο Βελβεντό ή οτιδήποτε άλλο: «Είχα μια ξεκάθαρη θέση εδώ και πολλά χρόνια για τέσσερις δήμους με τις τέσσερις ιστορικές έδρες. Γι? αυτό και τοποθετήθηκα καθαρά και στο θέμα της έδρας στη Σιάτιστα, χωρίς φυσικά να με χωρίζει τίποτε με τους Νεαπολίτες, τους Βελβεντινούς ή οτιδήποτε άλλο» και τόνισε ότι «τα σημαντικότερα τα έχουμε μπροστά μας».
Ο κ. Κουκουλόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι η αποστολή του ως βουλευτή είναι να έχει μια πολιτική σχέση με τους πολίτες και έκανε ένα μίνι απολογισμό του κοινοβουλευτικού του έργου, λέγοντας ότι η μέχρι τώρα δράση του εστιάστηκε σε μια σειρά πρωτοβουλιών για θέματα κεντρικού η τοπικού χαρακτήρα, με κορυφαίες τις πρωτοβουλίες για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης «ώστε να πάψει η διασπάθισή του γιατί πρέπει να είναι προίκα για τους νέους θεσμούς», αλλά και την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τα ορυχεία της ΔΕΗ που πρόκειται να ανακοινώσει η υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατά την έλευσή της στην περιοχή μας την Παρασκευή και το Σάββατο (18 και 19 Ιουνίου). Σημείωσε λοιπόν ότι η έγκριση που θα ανακοινώσει η κ. Μπιρμπίλη στηρίζεται σε σχετική πρότασή του, με την οποία δεν θα αντιμετωπίσει η ΔΕΗ αδιέξοδο στη δραστηριότητά της και η οποία θα φέρει μια πενταετία κοντύτερα τις μετεγκαταστάσεις Ποντοκώμης και Μαυροπηγής.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου