ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Την ημέρα της κρίσιμης μυστικής ψηφοφορίας για τη σύσταση Προανακριτικής για το Βατοπέδι, η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών έχει άλλες δουλειές - Άδεια η Βουλή...









Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, που συγκλόνισε το πανελλήνιο και ανατάραξε την πολιτική ζωή του τόπου, για την πλειοψηφία των 300 βουλευτών αποτελεί μάλλον μία βαρετή διαδικασία, καθώς στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής ούτε 15 βουλευτές δεν βρίσκονται αυτή την ...ώρα στην αίθουσα. Η εικόνα της Βουλής είναι ντροπιαστική με μία τόσο σοβαρή συζήτηση να είναι σε εξέλιξη και να την απαξιώνουν εκείνοι που πρέπει να λάβουν και τις απαραίτητες αποφάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στη Βουλή βρίσκονται περί τους 15 βουλευτές.
Την ίδια ώρα με εντολή του υπουργού Οικονομικών ζητά δέκα εκατομμύρια ευρώ για ηθική βλάβη, αλλά και την αναγνώριση της κυριότητας σε Βιστονίδα και Βεγορίτιδα με την αγωγή που κατέθεσε το Δημόσιο. Ετσι την ημέρα που γίνεται η μυστική ψηφοφορία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει αυτή την συμβολική κίνηση.

Τον λόγο θα πάρουν όλοι όσοι παραπέμπονται εκτός από τον Θ. Ρουσόπουλο και τον κ. Κοντό οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραστούν και να αποστείλλουν υπομνήματα. Στο υπόμνημά του ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει πως «η σημερινή διαδικασία δεν οδηγείται στην αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης. Φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ήδη ειλημμένη πολιτική απόφαση» κι αφού επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην Εξεταστική… «ανάπτυξα αναλυτικά τα αληθή γεγονότα», προσθέτει: «Στην εποχή μας όμως, λίγοι είναι πρόθυμοι να ακούσουν και να ακολουθήσουν τον βασανιστικό δρόμο αναζήτησης της αλήθειας. Οι αφορισμού, οι γενικότητες και τα στερεότυπα που δημιουργήθηκαν σ’ αυτήν την υπόθεση, κυριαρχούν πέρα από το δίκαιο και το άδικο».

Παράλληλα ο κ. Ρουσόπουλος προειδοποιεί ότι θα επιδιώξει «με όλα τα νόμιμα μέσα, ως το τέλος τη δικαίωση». «Το ήθος και η αξιοπρέπεια μου, ορίζουν το δρόμο αυτής της επιδίωξης όσο μακρύς κι αν είναι» καταλήγει στην επιστολή του προς την Εθνική Αντιπροσωπεία.

Στο υπόμνημά του ο κ. Κοντός υπογραμμίζει πως «δεν προτίθεμαι να παραστώ και να λάβω μέρος στην όλη διαδικασία, διότι θεωρώ ότι αυτή κινείται στα πλαίσια της ανάδειξης προκατασκευασμένων ενόχων και προειλημμένων αποφάσεων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξυπηρετήσει επικοινωνιακές του σκοπιμότητες» αναφέρει ο κ. Κοντός σε επιστολή του στον Γραμ. της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα που κοινοποιεί και στον Πρόεδρο της Βουλής, Φ. Πετσάλνικο.

Στη μυστική ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για τους Α. Κοντό, Ε. Μπασιάκο, Π. Δούκα, Θ. Ρουσόπουλο, Γ. Βουλγαράκη και Κ. Κιλτίδη θα στηθούν έξι κάλπες για τον καθένα και καθώς η ψηφοφορία είναι μυστική και απαιτούνται 151 θετικές ψήφοι για την παραπομπή δεν αποκλείονται διαρροές και από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Οι κύριοι Δούκας και Μπασιάκος κατηγορούνται”για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος”, ενώ ο Θ. Ρουσόπουλος για “ηθική αυτουργία” στην τέλεση αδικημάτων.

Η Ν.Δ. από το πρωί επικοινωνεί με βουλευτές δίνοντας τη γραμμή του κόμματος που είναι να καταψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παραπομπή 6 «γαλάζιων» υπουργών.

Πάντως δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν 10 βουλευτές της Ν.Δ. κρυπτόμενοι πίσω από την ονομαστική ψηφοφορία, αγνοήσουν την κομματική γραμμή. Σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους, εκφράζουν την αντίρρηση τους με τη θέση του κόμματος τους να αναγνωρίσει μόνο πολιτικές ευθύνες στους υπουργούς της Ν.Δ. και να μην προτείνει τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου