ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Την πολιτική για την ανάπτυξη των αποδράσεων μικρής διάρκειας ανακοίνωσε για πρώτη φορά ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού Γιώργος Πουσσαίος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ - Οι δράσεις αυτές θα αφορούν την Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές που έχουν διεθνή αεροδρόμια στην Ελλάδα

 http://pf.pstatic.gr/Pathfinder/News/articles/26/8129726.jpg










Κεντρικός στόχος είναι η σύνδεση των μνημείων με τις διάφορες δράσεις και φυσικά η ανάπτυξη του τουρισμού σε συνδυασμό με το ήπιο κλίμα που αποτελεί πλεονέκτημα της χώρας.Συγκεκριμένα ο επισκέπτης του Σαββατοκύριακου θα μπορεί να επισκεφθεί τα μουσεία αλλά ...
και τους αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης την Κυριακή πολύ νωρίς το πρωί, θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει με ποδήλατο τη διαδρομή Ακρόπολη - Σούνιο ενώ κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα θα έχει τη δυνατότητα να τρέξει την πραγματική διαδρομή του μαραθώνιου απολαμβάνοντας το ήπιο κλίμα της περιόδου Οκτωβρίου-Μαΐου.
    "Δεν κάνουμε ποδηλατικούς αγώνες. Είναι μια εκδρομή, σημείωσε ο κ. Πουσσαίος. Υπάρχουν δεκάδες κλαμπ που είναι ταυτισμένα με το ποδήλατο" σημείωσε. Το υπουργείο ανάφερε ότι σε συνεργασία με την τροχαία θα διατεθεί μια λωρίδα από την Ακρόπολη έως το Σούνιο, ενώ σε πρώτη φάση θα διατεθούν και τα ποδήλατα".
    Ο κ. Πουσσαίος επεσήμανε ότι αυτό θα καθιερωθεί κάθε Σαββατοκύριακο ενώ αντίστοιχες δράσεις θα γίνουν και για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας κλπ. Μάλιστα επισήμανε ότι η εκμετάλλευση του κωπηλατοδρομίου για ανάπτυξη τέτοιων δραστηριοτήτων θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.
    Στη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας τόνισε, ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα ετοιμάζει στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Θέτουμε ουσιαστικά τις βάσεις για την ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο ανάφερε ο κ. Πουσσαίος.
    Όπως σημείωσε, στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο τουριστικός κόσμος θα πληροφορηθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις για την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως επίσης και τις πρωτοβουλίες για την τόνωση του τουρισμού πόλεως (City Break, συνεδριακός τουρισμός κ.α.).
    Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης για φέτος, μετά από τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό, τον υφυπουργό και τον γενικό γραμματέα, τα μηνύματα δεν είναι απαισιόδοξα. Όπως είπε ο κ. Πουσσαίος διακρίνεται μια μικρή άνοδος από τις τουριστικές αγορές της Αγγλίας και Γερμανίας και επίσης από την αγορά της Ρωσίας η οποία εμφανίζει άνοδο 25% τη δεδομένη χρονική συγκυρία.
    Επιφυλάχθηκε πάντως να εκφράσει εκτίμηση για το 2010 «δεδομένης της οικονομικής κρίσης που αγγίζει τους πολίτες του κόσμου». Την ίδια στιγμή το υπουργείο απαντά με συντονισμένες δράσεις στις αγορές στόχου του ελληνικού τουρισμού και όπως τόνισε ο κ. Πουσσαίος το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας φτηνός προορισμός αρχίζει να γίνεται σαφές στη συνείδηση των υποψήφιων επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου