ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

«Κόκκινο» στην κατασκευή δεύτερου υπογείου, προοριζόμενου για γκαράζ, χωρίς να προσμετράται στον συντελεστή δόμησης του οικοπέδου άναψε το ΣτΕ





 Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη έκρινε ότι ο Κώδικας Βασικής Πολεοδομικής Νομοθεσίας δεν επιτρέπει την κατασκευή σε κτίρια που προορίζονται για κατοικίες, δεύτερου υπογείου ορόφου, μη προσμετρώμενου στον συντελεστή δόμησης για τη στάθμευση αυτοκινήτων, εκτός και αν ρητά το προβλέπει άλλη νομοθετική ρύθμιση... Ακόμη, η Ολομέλεια έκρινε ότι είναι λογική η απαγόρευση της κατασκευής δεύτερου υπογείου μη προσμετρώμενου στον συντελεστή δόμησης, καθώς «η κατασκευή πλειόνων υπογείων σε επικλινή, ειδικώς, οικόπεδα, είναι δυνατόν να οδηγήσει σε ουσιώδη αύξηση του όγκου τού υπεράνω της στάθμης του εδάφους τμήματος της οικοδομικής».

Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τους κατοίκους του Διονύσου και περιβαλλοντικού συλλόγου που είχαν καταθέσει προσφυγή και ζητούσαν να ακυρωθεί οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Καπανδριτίου που επέτρεπε την ανέγερση μονοκατοικίας με δύο υπόγεια στην περιοχή της Ροδόπολης Αττικής.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι οι ειδικές πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση την κατασκευή, σε κτίρια προοριζόμενα για κατοικίες, δεύτερου υπογείου ορόφου για τη στάθμευση αυτοκινήτων μη προσμετρώμενου στον συντελεστή δόμησης. Έτσι, αναιρέθηκε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που είχε κρίνει τα αντίθετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου