ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ

http://sofistis.files.wordpress.com/2009/06/tsipras.jpg










Οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη το "διαζύγιο" των τεσσάρων βουλευτών της ανανεωτικής πτέρυγας με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης που έκαναν οι κύριοι Φ. Κουβέλης, Ν. Τσούκαλης, Θ. Λεβέντης και Γρ. Ψαριανός, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.Την απόφαση ανακοίνωσε και δημόσια ο...

Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παραιτήθηκε και από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγείλει.

Η συνεδρίαση της Κ.Ο. έγινε σε φορτισμένο κλίμα. Οι αντιπαραθέσεις δεν έλλειψαν, αν και επιχειρήθηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι. Κάποιοι βουλευτές απηύθυναν δραματικές εκκλήσεις να μετατεθεί χρονικά η ανεξαρτητοποίηση, μήπως και σε αυτό το μεσοδιάστημα μπορέσει να υπάρξει μια συνεννόηση και να μην διαρραγεί η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι τέτοιο όμως δεν στάθηκε εφικτό.


Βουλευτές όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης επέμειναν εμφατικά στην ενότητα. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο κ. Παπαδημούλης -που αν και αναννεωτικός παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ- εμφανίσθηκε συγκινημένος και υποστήριξε ότι πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, προσωπικά οδυνηρή για τον ίδιο, η οποία κατά την εκτίμησή του δεν ήταν αναπότρεπτη, αλλά βεβιασμένη.


Έγινε αρκετή συζήτηση, κατά την οποία οι ανανεωτικοί βουλευτές εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους ανεξαρτητοποιούνται, εστιάζοντας στη διάχυση του Συνασπισμού στον ΣΥΡΙΖΑ.


Η ηγεσία του Συνασπισμού, αλλά και κάποιοι βουλευτές όπως οι κ. Κουράκης, Δρίτσας και Μουλόπουλος, έθεσαν θέμα εδρών.


Κατά πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης κάλεσε τους 4 να μην προχωρήσουν, διότι σε αντίθετη περίπτωση -όπως είπε- "τίθεται θέμα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης".


Σε ανακοίνωσή του μετά τις εξελίξεις, άλλωστε, ο κ. Τσίπρας, χαρακτήρισε την αποχώρηση των βουλευτών "αρνητική εξέλιξη, που αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών του Οκτωβρίου".


"Η αποχώρηση τεσσάρων βουλευτών, εκλεγμένων με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα, αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Σε μια περίοδο κρίσης και όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων, το ζητούμενο είναι η ενότητα και όχι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις επαφές των τελευταίων ημερών. "Απευθύναμε -είπε- ύστατη έκκληση, η εξέλιξη αυτή που αλλοιώνει τη λαϊκή εντολή των εκλογών του περασμένου Οκτώβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ να εκπροσωπηθεί με 13 Βουλευτές στο εθνικό μας Κοινοβούλιο, να μην πραγματοποιηθεί. Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε".

Και κατέληξε σημειώνοντας: "Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα, μέσα και έξω από τη Βουλή, να αντιπαλεύει την κυβερνητική πολιτική, να δίνει αγώνες απέναντι στην πιο άγρια, στην πιο βάρβαρη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ. Ελπίζω το ίδιο να πράττουμε όλοι από εδώ και στο εξής. Ίσως αυτός να είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουμε να συναντηθούμε ξανά σε κοινούς αγώνες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου