ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Συνταγματική η υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων

http://www.banksnews.gr/portal/images/stories/banks2.jpg











Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων της (2197 έως 2203/2010) έκανε δετή την εισήγηση του Συμβούλου Επικρατείας Διον. Μαρινάκη και απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), διαφόρων Συλλόγων και Σωματείων Αλληλοβοηθητικών Ταμείων,...
μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων τραπεζοϋπαλλήλων, όπως και τραπεζοϋπάλληλων που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).
Ειδικότερα, ζητούσαν οι φορείς των τραπεζοϋπαλλήλων να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα 209/2006 για τον καθορισμό των όρων και προϋποθέσεων διαχείρισης και διεκπεραίωσης θεμάτων Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης προσωπικού πιστωτικών ιδρυμάτων από το ΕΤΑΤ.
Επίσης, με το εν λόγω διάταγμα έχει υπαχτεί στο ΕΤΑΤ ο "Λογαριασμός Διαχείρισης Πρόσθετων Παροχών" που έχει δημιουργηθεί με την εισφορά της Τράπεζας και των τραπεζοϋπαλλήλων και προβλέπει πρόσθετες συνταξιοδοτικές παροχές στους υπαλλήλους της Τράπεζας Αττικής. Η συμφωνία ίδρυσης του λογαριασμού έχει κατοχυρωθεί και σε συλλογική σύμβαση εργασίας που έχει υπογραφεί, μεταξύ της Τράπεζας και των εργαζομένων σε αυτήν.

Οι φορείς των τραπεζοϋπαλλήλων υποστήριζαν ότι το Π.Δ. 209/2006 είναι αντίθετο στις συνταγματικές επιταγές και στη Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Αντίθετα, η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων τραπεζοϋπαλληλικών φορέων. Αναλυτικότερα, κρίθηκε ότι η υπαγωγή των τραπεζοϋπαλλήλων ΕΤΑΤ δεν προσκρούει στα άρθρα 5, 12, 17, 22, 23, 25 και 106 του Συντάγματος, το άρθρο 11 της ΕΣΔΑ, το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, καθώς και στις Διεθνείς Συμβάσεις 87 και 98.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου