ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Δάνειο της Marfin στη Μονή Βατοπεδίου εξετάζει η Επιτροπή









Τη διευκρίνιση των όρων δανεισμού της Μονής Βατοπαιδίου εκ μέρους της τράπεζας Marfin ζητά η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με επιστολή που θα στείλει αύριο, ύστερα από πρόταση του επικεφαλής των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή, Νίκου Δένδια.Συγκεκριμένα, η ελεγχόμενη από την Τράπεζα της Ελλάδος,... αγορά ακινήτου στη λεωφόρο Κηφισίας εκ μέρους της Μονής, αντί 6 εκ. ευρώ, εμφανίζεται να γίνεται δυνάμει ενός ισόποσου δανείου της Marfin - για να ακολουθήσει στη συνέχεια, η αγορά του ακινήτου από την ιδιοκτήτρια εταιρεία TORCASO.

«Αυτό ακόμη και στους καλούς καιρούς δεν ήταν σύνηθες. Οι τράπεζες δίνουν 70%, 80%. Εδώ η MARFIN, δίνει το 100% σε μονή. Θα ήταν φρόνιμο να ερωτηθεί με επιστολή μας, εάν έλαβε οποιαδήποτε επιπλέον εγγύηση, ή συστατική επιστολή, ώστε να δώσει ισόποσο δάνειο της φερομένης αξίας του ακινήτου» πρότεινε ο κ Δένδιας. «Λάβετε υπόψη σας, ότι η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι το 50% της αγοραίας αξίας, όπως φαίνεται στο συμβόλαιο, κάτι που είναι επίσης ασύνηθες. Τι εγγυήσεις πήρε επ’ αυτού αυτή η Τράπεζα, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη, ότι η TORCASO ήταν παλαιότερα του καθεστώτος της υπεράκτιας και κατά συνέπεια ούτε ισολογισμούς έχει, ούτε αποσβέσεις παγίων κάνει, ούτε οιοδήποτε άλλο τρόπο έχει να ελέγξει τις αξίες…» συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιρώνης, συνέδεσε τα δάνεια της Μονής με την αγορά μετοχών της Marfin και τις κινήσεις της τελευταίας ως μεγαλομετόχου του ΟΤΕ, διακρίνοντας και ενδεχόμενο συμβολής σε χειραγώγηση της μετοχής του Οργανισμού. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ν. Τσούκαλης εκτίμησε πως «ειδικά η Marfin έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σκανδάλου και με το θέμα αυτό θα ασχοληθεί η προκαταρκτική Επιτροπή αναλυτικότατα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου