ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Και το 2009 στην κορυφή των πωλήσεων η Πίνδος


Image 









Στα υψηλότατα επίπεδα του 2001 επέστρεψε η κερδοφορία του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Πίνδος την περυσινή χρονιά, ενώ παράλληλα η εταιρεία διατήρησε την πρωτοκαθεδρία όσον αφορά τα μερίδια αγοράς στον κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, η Πίνδος εμφάνισε το 2009 κέρδη ύψους...
4,5 εκατ. ευρώ που μεταφράζονται σε εισόδημα 15 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς. Παράλληλα, παρά την οικονομική κρίση, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 5,5 εκατ. ευρώ διαμορφούμενες στα 170,62 εκατ. ευρώ (+3,4% ή 5,56 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2008)

Το νούμερο αυτό «χαρίζει» στη συνεταιριστική επιχείρηση -για άλλη μια χρονιά- τα πρωτεία στην αγορά: Στο σύνολο των 14 μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου που εμφάνισαν το 2009 τζίρο 650 εκατ. ευρώ, το μερίδιο της Πίνδου αντιστοιχεί στο 26,3%. Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ, αφού η Πίνδος αναδείχθηκε στην καλύτερη θέση των εταιρειών του κλάδου όσον αφορά το ισοζύγιο δανειακών υποχρεώσεων και τζίρου.

Το μεικτό περιθώριο βελτιώθηκε κατά 2,8%, οδηγώντας τα μεικτά κέρδη στο επίπεδο των 21,01 εκατ. ευρώ έναντι 15,63 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (+34,4%). Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 12,3% την προηγούμενη χρήση, από 9,5% το 2008.

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τη συμπίεση των δαπανών εμπορικής λειτουργίας, είχε ως συνέπεια να καταγραφεί λειτουργικό κέρδος προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 5,08 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχου κέρδους 990.000 ευρώ έναν χρόνο πριν.

Νέες επενδύσεις
Όπως τονίστηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων, στόχος της εταιρείας παραμένει η διατήρηση της πρωτιάς για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλουν και οι επενδύσεις συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ που δρομολογεί η εταιρεία μέχρι το 2016 και οι οποίες, μάλιστα, θα έχουν και «πράσινη» απόχρωση.

Μεταξύ άλλων, το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του πτηνοσφαγείου στο Ροδοτόπι (15 εκατ. ευρώ), την επέκταση της γραμμής παραγωγής για τα κατεψυγμένα, τη μεταφορά του εκκολαπτηρίου από τη Χαλκίδα στις εγκαταστάσεις στην Κοσμηρά Ιωαννίνων (4,5 εκατ. ευρώ) και την ανάπτυξη υποκαταστημάτων σε μεγάλες πόλεις της χώρας, (3,3 εκατ. ευρώ). Να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο αναμένεται να λειτουργήσει το καινούργιο υποκατάστημα στη Λάρισα. 
AGRONEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου