ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Σε... δόσεις τα λουκέτα από το ΣΔΟΕ - Κλείνουν δέκα νυχτερινά κέντρα επειδή δεν έκοβαν αποδείξεις ...








Μαύρη λίστα με 100 νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια που πιάστηκαν κατ΄ επανάληψη από το ΣΔΟΕ να μην κόβουν αποδείξεις, έχει στο συρτάρι του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πάντως χθες περιορίστηκε να ανακοινώσει τα δέκα πρώτα λουκέτα...
Στην πρώτη μαύρη λίστα περιλαμβάνονται νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, τα οποία δεν κατονομάζονται σε αντιδιαστολή με την πρακτική που ακολούθησε το υπουργείο Οικονομικών στην περίπτωση των γιατρών που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν. 
Στα δέκα αυτά καταστήματα το ΣΔΟΕ θα κατεβάσει προσεχώς τα ρολά για επτά ημέρες. «Πρόκειται για την πρώτη δόση. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και άλλα» διαμηνύεται αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών, στελέχη του οποίου ερμηνεύουν την απόφαση μη δημοσιοποίησης ονομάτων στη βάση «προσεκτικών χειρισμών». Οπως λένε χαρακτηριστικά, «εδώ και οκτώ χρόνια δεν έχει μπει κανένα λουκέτο και στο παρελθόν, όταν οι φορολογικές αρχές κατέβαζαν τα ρολά στα μαγαζιά τη μία ημέρα, την επόμενη αυτά άνοιγαν με δικαστικές αποφάσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας, οι ιδιοκτήτες τους έχουν περιθώριο τριών ημερών να ασκήσουν ένδικα μέσα κατά της απόφασης, τα οποία στο παρελθόν πάντα έπιαναν τόπο με αποτέλεσμα τα λουκέτα να μένουν στον αέρα. Αυτή η πρακτική- όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών- επιχειρείται να αντιστραφεί, με απανωτά χτυπήματα στους φοροπαραβάτες σε εβδομαδιαία βάση.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η εικόνα των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής φαίνεται να έχει αλλάξει αισθητά. Τα αποτελέσματα του ΣΔΟΕ το πρώτο εξάμηνο του έτους δείχνουν βροχή ελέγχων και προστίμων. Συνολικά το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε στο εξάμηνο 41.902

ελέγχους, ενώ τα πρόστιμα που επεβλήθησαν ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ. Αν προστεθεί και ο ΦΠΑ, τότε τα πρόστιμα φτάνουν το 1,834 δισ. ευρώ από 895 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009, με συνολική αύξηση 104%.

Τεστ με εξάμηνα γραμμάτια 1,2 δισ.
Εγκαταλείπει το Δημόσιο, λόγω κόστους, την προοπτική έκδοσης ετήσιων εντόκων γραμματίων προχωρώντας μόνο σε εκδόσεις τρίμηνων και εξάμηνων τίτλων. Η αρχή θα γίνει την προσεχή Τρίτη που θα εκδοθούν έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας για ποσό 1,250 δισ. ευρώ. Επιπλέον 750 εκατ. ευρώ θα αντληθούν μέσω μη ανταγωνιστικών προσφορών, όπως πάγια συμβαίνει σε δημοπρασίες εντόκων γραμματίων. Η απόδοση των εντόκων αναμένεται δελεαστική για τους αποταμιευτές και αλμυρή για το Δημόσιο, καθώς θα κυμαίνεται μεταξύ 4% και 5%. Από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου και έως την Τετάρτη 14 Ιουλίου οι ιδιώτες αποταμιευτές μπορούν να μετάσχουν σε δημόσια εγγραφή σε τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες για να αποκτήσουν τα έντοκα στην τιμή της δημοπρασία.
ΕΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου