ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

6,4 δις € για την έξυπνη ανάπτυξη και την απασχόληση - η μεγαλύτερη μέχρι τώρα επένδυση της Ευρώπης στην έρευνα και την καινοτομία

http://www.psy.uq.edu.au/page/image/activity/Psychology4a.jpg








Η Επίτροπος κα Máire Geoghegan-Quinn ανήγγειλε  ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει πιστώσεις ύψους περίπου 6,4 δισεκατομμυρίων για την έρευνα και την καινοτομία. Το πακέτο, το μεγαλύτερο που δόθηκε μέχρι στιγμής, καλύπτει ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων, πεδίων εθνικής πολιτικής και εμπορικών τομέων. Με τη χρηματοδότηση αυτή αναμένεται να περιορισθούν τα επιστημονικά σύνορα, να αυξηθεί η ευρωπαϊκή... ανταγωνιστικότητα και να διευκολυνθέι η αντιμετώπιση προβλημάτων της κοινωνίας όπως η κλιματική αλλαγή, ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού και τροφίμων, η υγεία και η γήρανση του πληθυσμού. 
Θα λάβουν χρηματοδότηση περίπου 16.000 συμμετέχοντες από ερευνητικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και τη βιομηχανία, καθώς και περίπου 3.000 ΜΜΕ. Οι χρηματοδοτήσεις θα διατεθούν στο πλαίσιο διαγωνισμών (πρόσκληση υποβολής προσφορών) και κατόπιν αξιολογήσεων κατά τους επόμενους 14 μήνες. Πολλοί διαγωνισμοί θα δημοσιευθούν επίσημα στις 20 Ιουλίου. Tο πακέτο χρηματοδότησης αποτελεί οικονομικό κίνητρο, με το οποίο αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν άνω των 165.000 θέσεων εργασίας. Αποτελεί επίσης μακρόχρονη επένδυση για ευφυέστερη, βιώσιμη και κοινωνική Ευρώπη. Πρόκειται για το κύριο στοιχείο της στρατηγικής Ευρώπη 2020 της ΕΕ και ιδίως της εμβληματικής πρωτοβουλίας «Ένωση καινοτομίας», η οποία θα αρχίσει το φθινόπωρο του 2010.

Η μεγαλύτερη μέχρι τώρα χρηματοδότηση

Παραδείγματος χάριν, για την υγεία θα διατεθούν άνω των 600 εκ. ευρώ. Για την έρευνα στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών και των επικοινωνιών (TΠΕ) θα διατεθούν 1,2 δις €, ώστε να εκπληρώσει η Επιτροπή τη δέσμευσή της στο ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη να διατηρηθεί ο ρυθμός ετήσιας αύξησης της χρηματοδότησης στις ΤΠΕ.

Άνω των 1,3 δις ευρώ προορίζονται για τους καλύτερους και τους πιο δημιουργικούς επιστήμονες που θα επιλεγούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας. Οι επιχορηγήσεις κινητικότητας, αξίας 772 εκ. €, 7.000 εξαιρετικά ειδικευμένων ερευνητών θα χορηγηθούν μέσω των «δράσεων Marie Curie».

800 εκατομμύρια ευρώ για τις ΜΜΕ

Υψηλή προτεραιότητα δίδεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), τη ραχοκοκαλιά του ευρωπαϊκού συστήματος καινοτομίας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 99% του συνόλου των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Οι ΜΜΕ θα λάβουν περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ και, για πρώτη φορά, θα υπάρξουν χωριστοί προϋπολογισμοί σε διάφορα πεδία. Παραδείγματος χάριν, η συμμετοχή των ΜΜΕ στην υγεία, τη γνωσιοκεντρική βιο-οικονομία, το περιβάλλον και τις νανοτεχνολογίες αναμένεται να φθάσει το 35 % του συνολικού προϋπολογισμού για σειρά θεμάτων.

Νέα προϊόντα και υπηρεσίες

Ο κύριος στόχος αυτού του πακέτου είναι η μεταγραφική έρευνα στις νέες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Μόνον για την έρευνα στον τομέα της υγείας θα δαπανηθούν περίπου 206 εκατομμύρια ευρώ - το ένα τρίτο του συνολικού προϋπολογισμού για το 2011 - σε κλινικές δοκιμές αιχμής νέων φαρμάκων με σκοπό την ταχεία διάθεσή τους στην αγορά.

Στις νανοτεχνολογίες (270 εκατομμύρια ευρώ), η έρευνα θα αφορά κυρίως τις δυνατότητες κατοχύρωσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορίας.

Περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ της TΠΕ προορίζονται για τις υποδομές δικτύων και υπηρεσιών νέας γενεάς, τα ρομποτικά συστήματα, τα ηλεκτρονικά και φωτονικά κατασκευαστικά στοιχεία και τις τεχνολογίες ψηφιακού περιεχομένου. Με πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η έρευνα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι TΠΕ μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προκλήσεων όπως οι οικονομικές δραστηριότητες με λιγότερες εκπομπές ανθρακούχων αερίων, η γήρανση του πληθυσμού και τα αναπροσαρμόσιμα και βιώσιμα εργοστάσια. 90 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν επίσης το 2011 για τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για το μελλοντικό Ίντερνετ ώστε να καταστούν «ευφυείς» οι κύριες ευρωπαϊκές υποδομές

Nέα πιλοτική ανοικτή πρόσβαση στα αποτελέσματα της έρευνας για το περιβάλλον

Για τα έργα έρευνας για το περιβάλλον θα διατεθούν περίπου 205 εκατομμύρια ευρώ. Η Επιτροπή λαμβάνει εφέτος μέτρα ώστε να επισπευσθεί η διάδοση των αποτελεσμάτων της έρευνας για το περιβάλλον: οι δικαιούχοι των επιχορηγήσεων της ΕΕ θα δεσμευθούν ότι θα διαθέσουν δωρεάν - μετά από κάποια περίοδο εμπάργκο - τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την έρευνά τους.

Περισσότερα

* http://ec.europa.eu/research/fp7/index_en.cfm
* http://ec.europa.eu/dgs/research/index_en.html
*
http://www.facebook.com/innovation.union

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου