ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Παραγουάη, Ουρουγουάη, Ισπανία, Γκάνα, Αργεντινή, Γερμανία, Βραζιλία και Ολλανδία. Πρόκειται για τις 8 ομάδες που συνεχίζουν στη μάχη του Μουντιάλ της Αφρικής. Είναι όντως οι 8 καλύτερες;

 









Από τις 32 έμειναν 8: 4 Νοτιοαμερικανικές, 3 Ευρωπαϊκές και μια Αφρικανική. Είναι όντως οι 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης; ρωτήσαμε τον Όλαφ Τον, τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή της Σάλκε και της Μπάγιερν του Μονάχου ο οποίος σχολιάζει τα ματς του Μουντιάλ για λογαριασμό της Deutsche Welle."Ναι, σε κάθε περίπτωση...
Καταρχήν επειδή πέρασαν στους ομίλους τους. Άλλοι εύκολα, άλλοι δύσκολα. Αλλά στο παράδειγμα της Ισπανίας βλέπουμε μια ομάδα που γίνεται όλο και καλύτερη. Γι΄ αυτό θα έλεγα ότι είναι οι 8 καλύτερες ομάδες".

Ποιές ομάδες τον εντυπωσίασαν περισσότερο; Η Ισπανία, η Αργεντινή και η Ολλανδία, θα πει ο Όλαφ Τον για να συμπληρώσει ότι "ευτυχώς η Γερμανία μπορεί να πέσει πάνω στην Ολλανδία μόνον στον τελικό..."

Η ανατροπή των Νοτιοαμερικανών

Υπέρ της 
χρήσης τσιπ στη μπάλα ο Όλαφ Τον
Το 2006 είχαν φτάσει στους 8 της διοργάνωσης,  6 ευρωπαϊκές και μόλις 2 νοτιοαμερικανικές. Τι άλλαξε μέσα σε μόλις 4 χρόνια για να ζούμε σήμερα αυτή την ανατροπή υπέρ των Νοτιοαμερικανών;

"Και εγώ ξαφνιάστηκα στην αρχή, αλλά αν το σκεφτεί κανείς λίγο καλύτερα θα διαπιστώσει ότι οι Νοτιοαμερικανοί είχαν ένα καλύτερο, πιο χαλαρό και πιο ήσυχο στάδιο προετοιμασίας. Δεν έχουν για παράδειγμα τα πολλά παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και μοιράζουν καλύτερα τις προπονήσεις. Αλλά τίποτε δεν είναι βέβαιο. Ίσως να είναι και απλή σύμπτωση".

Τα κακώς κείμενα της διαιτησίας

Απλή σύμπτωση είναι σίγουρα και τα πολλά και τραγικά λάθη της μουντιαλικής διαιτησίας. Και ο Όλαφ Τον είναι υπέρ της χρήσης της τεχνολογίας σε αμφισβητούμενες φάσεις. Ωστόσο "από την άλλη θα πρέπει να σκεφτούμε ποιά είναι τα όρια. Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Γι αυτό πιστεύω ότι το ειδικό τσιπ στη μπάλα που θα δείχνει εάν πέρασε τη γραμμή ή όχι, είναι το πρώτο, σωστό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση".

Για το ματς Γερμανίας - Αργεντινής

Όσον αφορά το ματς της Γερμανίας εναντίον της Αργεντινής το ερχόμενο Σάββατο, ο παλαίμαχος Γερμανός διεθνής είναι αρκετά αισιόδοξος: "Είναι μια ομάδα με έναν εκκεντρικό προπονητή, την οποία μπορούμε να κερδίσουμε. Έχουν τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Μέσι, αλλά και τον Χιγκουαΐν που έχει πετύχει ήδη πολλά γκολ. Στην άμυνα όμως δεν στήνονται όπως το περίμενα και όσο ο Ντεμικέλις παίζει στο κέντρο έχουμε μεγάλες πιθανότητες να πετύχουμε γκολ. Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι 50 - 50. Και δεν αποκλείεται να δούμε μια επανάληψη του 2006 και το ματς να πάει στα πέναλτι με τον Μάνουελ Νόιερ αυτή τη φορά κάτω από τα γερμανικά δοκάρια".

Το κλειδί…

Το κλειδί, σύμφωνα με τον Όλαφ Τον, είναι η αντιμετώπιση του Μέσι στην επίθεση και του Ντεμικέλις στην άμυνα. Οι Γερμανοί ελπίζουν ότι η ατυχία του Μέσι, που μέχρι στιγμής δεν έχει βρει δίχτυα, θα συνεχιστεί: "Για μένα ο Μέσι δεν έχει απογοητεύσει. Απλά ήταν μέχρι στιγμής άτυχος και έπεσε πάνω σε καλούς γκολκίπερ. Για μένα είναι παρόλα αυτά ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης και είναι ζήτημα χρόνου να βρει δίχτυα. Ελπίζω όχι εναντίον της Γερμανίας…"

Andreas Ziemons / Κώστας Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου