ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

«Παγώνουν» οι αιτήσεις δανείου από τον ΟΕΚ

 






Σε αναστολή παραλαβής νέων αιτήσεων στεγαστικών δανείων προχωρά ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Ο Οργανισμός θα καλύψει πλήρως τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του προς όλους τους δικαιούχους, διαβεβαιώνει το υπουργείο Εργασίας, ενώ για τα νέα δάνεια θα ισχύσουν «αδιαμφισβήτητα εισοδηματικά και κοινωνικά... κριτήρια για το σύνολο των δικαιούχων».
«Η προσωρινή αναστολή παραλαβής νέων αιτήσεων είναι πράξη ευθύνης απέναντι στο σύνολο των δικαιούχων του ΟΕΚ» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα τελευταία χρόνια, η πολιτική που ακολουθήθηκε, όσον αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις δανειοδοτήσεων/επιδοτήσεων, χωρίς προηγούμενο υπολογισμό των οικονομικών επιπτώσεων στον ΟΕΚ, είχε ως αποτέλεσμα:

α) ο Οργανισμός να καταναλώνει το αποθεματικό του, το οποίο από 650 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2005, έφτασε τα 250 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009, με την ταυτόχρονη μεταφορά ανειλημμένων υποχρεώσεων στο 2010, και

β) το κατασκευαστικό έργο να φθίνει συνεχώς, έτσι ώστε το 2009 να φθάσει μόλις στο 4,95% του συνολικού προϋπολογισμού.

Η κατάσταση, επισημαίνει το υπουργείο, γίνεται ακόμα πιο δυσμενής αν συνυπολογισθεί η συνέχιση της οφειλής του ΙΚΑ από συνεισπραχθείσες υπέρ ΟΕΚ και μη αποδοθείσες εισφορές.

«Παρ' όλα αυτά, ο ΟΕΚ οφείλει να συνεχίσει και θα συνεχίσει τη δραστηριόητητά του με νέο πλαίσιο και στέρεη οικονομική βάση», τονίζει το υπουργείο και εξηγεί:

Η διοίκηση του ΟΕΚ, υλοποιώντας τις βασικές κατευθύνσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προχωρά:

- Στον εξορθολογισμό των δανειακών προγραμμάτων του ΟΕΚ, προτάσσοντας αδιαμφισβήτητα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια για το σύνολο των δικαιούχων.

- Στην πλήρη κάλυψη των ανειλημμένων υποχρεώσεών του προς όλους τους δικαιούχους.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι «η προσωρινή αναστολή παραλαβής νέων αιτήσεων είναι πράξη ευθύνης απέναντι στο σύνολο των δικαιούχων του ΟΕΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου