ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ακόμη μία αρκούδα νεκρή στην Εγνατία Οδό

 






Θανάσιμα τραυματίστηκε αρσενική αρκούδα ηλικίας 5 ετών και βάρους 120 κιλών, η οποία χτυπήθηκε από αυτοκίνητο, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή». Η άτυχη αρκούδα κατάφερε να περάσει πάνω από την περίφραξη που υπάρχει στο σημείο εκείνο του δρόμου και στην...

προσπάθειά της να διασχίσει το οδόστρωμα, χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης του οχήματος δεν τραυματίστηκαν, ενώ το αυτοκίνητο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Η Αστυνομία Κοζάνης ενημέρωσε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος» για το συμβάν, αλλά οι ομάδες άμεσης επέμβασης των δύο οργανώσεων που έσπευσαν στο σημείο, δεν κατάφεραν να προσφέρουν καμία βοήθεια.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των δύο οργανώσεων, στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου έχουν σημειωθεί άλλα δύο περιστατικά, ενώ συνολικά στον κάθετο άξονα Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής έχουν σημειωθεί τα τελευταία 5 χρόνια, δέκα ατυχήματα με θύματα αρκούδες.

«Στο συγκεκριμένο τμήμα, μάλιστα, εκτός από την ανεπάρκεια της περίφραξης δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή ειδικών περασμάτων για την αρκούδα και την πανίδα γενικότερα, ενώ δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση που να προειδοποιεί τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε διαρκή κίνδυνο και όλοι οι διερχόμενοι οδηγοί» επισημαίνουν -μεταξύ άλλων- «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ».

Παράλληλα, καλούν την Πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες, «που θα καταστήσουν ένα εθνικό έργο, όπως η Εγνατία Οδός, ασφαλές για τους οδηγούς και φιλικό για την άγρια ζωή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου