ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

«Επέκταση – Εφαρμογή Εποχούμενης Αστυνόμευσης με Δίκυκλα» σε όλη τη Δυτ. Μακεδονία

 http://www.agelioforos.gr/files/APortal/dias.jpg








Στο πλαίσιο της Νέας αντεγκληματικής πολιτικής 2010-2014, με διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ η δράση της Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας και ως ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η σημερινή (Δευτέρα 19-07-2010). Στην Γενική Αστυνομική...
Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 84 συνολικά. Αστυνομικοί θα στελεχώσουν τις ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και θα περιπολούν σε 5 πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενά – Καστοριά -Κοζάνη – Πτολεμαΐδα – Φλώρινα) ενισχύοντας την εμφανή αστυνόμευση.
Οι αστυνομικοί που επιλέχθηκαν να στελεχώσουν τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης, συμμετείχαν σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό τη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας - ετοιμότητας και της επίδοσής τους.
Η κάθε Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης θα αποτελείται από δύο δίκυκλα στα οποία θα επιβαίνουν από 2 αστυνομικοί στο καθένα και θα περιπολεί με ειδικά σχεδιασμένο τρόπο δράσης και κίνησης σε συγκεκριμένους – οριοθετημένους τομείς, οι οποίοι προέκυψαν από χαρτογράφηση και ανάλυση της εγκληματικότητας κάθε περιοχής.
Η Δίκυκλη Αστυνόμευση αποτελεί πρώτης προτεραιότητας αστυνομική δράση γιατί εξασφαλίζει ταχύτητα ανταπόκρισης και αποτελεσματικότητας στην αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών και συγχρόνως, σε συνδυασμό με τα άλλα μέτρα καθημερινής αστυνομικής βάσης, ενισχύει την εμφανή αστυνομική παρουσία, καλύπτοντας με τη συνεχή κίνηση μέσα από επαναλαμβανόμενες διαδρομές περισσότερες περιοχές, λειτουργεί έτσι προληπτικά και αποτρεπτικά στην εμφάνιση της εγκληματικότητας και επιπλέον ενισχύει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, δεδομένου ότι επαυξάνεται η αστυνομική παρουσία με αξιόμαχες δυνάμεις.


Οι αστυνομικοί των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

Α. Δ. Γρεβενών: Ομάδα 1 τομέας 1 Αστυνομικοί 12
Α. Δ. Καστοριάς: Ομάδες 2 τομείς 2 Αστυνομικοί 24
Α. Δ. Κοζάνης:
Κοζάνη: Ομάδες 2 τομείς 2 Αστυνομικοί 24
Πτολεμαΐδα: Ομάδα 1 τομέας 1 Αστυνομικοί 12
Α. Δ. Φλώρινας Ομάδα 1 τομέας 1 Αστυνομικοί 12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου