ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ανακατατάξεις στο τραπεζικό τοπίο

 




Ανακατατάξεις στο τραπεζικό τοπίο αναμένεται να προκαλέσει η πρόταση του «ισχυρού άνδρα» της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα για εξαγορά της ΑTEbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Σάλλας η πρόταση της τράπεζας Πειραιώς αφορά συνδυασμένη εξαγορά...
του 77,3% των μετοχών της ΑTEbank και του 33,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έναντι συνολικού τιμήματος 701 εκατ. ευρώ.

Από τη συγχώνευση δημιουργείται ένα ισχυρότατο νέο τραπεζικό σχήμα με ενεργητικό 105 δισ. ευρώ καταθέσεις άνω των 64 δισ. ευρώ και δάνεια μετά από αποσβέσεις 69 δισ. ευρώ.

«Η τράπεζα Πειραιώς έχει αποδείξει τον ιδιαίτερο σεβασμό στη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας" τόνισε ο κ. Σάλλας, επισημαίνοντας ότι η πρόταση είναι προς όφελος των μετόχων και των τριών τραπεζών αλλά και του δημοσίου.

Η συγχώνευση θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια δεν θα χρειαστεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι με τη συνένωση θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος.

"Η ATEbank δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά ποσοστού σε αυτή", δήλωσε από την πλευρά του στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της κρατικής τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε εκ νέου λόγο για την ανάγκη συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο, επικαλούμενος μάλιστα σχετικές συζητήσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου