ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Σημαντικές παρεμβάσεις στο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας του Ν. Γρεβενών ζητά με επιστολή του προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Βουλευτής του Ν. Γρεβενών Θανάσης Χαντάβας

 <br type="_moz" />









Αγαπητή κ. Υπουργέ,
Ενόψει της επικείμενης συνάντησής μας, θέτω υπόψη σας τα παρακάτω ζητήματα αρμοδιότητάς σας, που απασχολούν τους πολίτες του Ν. Γρεβενών και στα οποία, πιστεύω ότι μπορείτε να δώσετε λύση :
1. Ο Νομός Γρεβενών δεν διαθέτει:...

Οργανωμένο Κέντρο Ευγηρίας

Κέντρο Ψυχικής Υγείας

Κέντρο Αποκατάστασης Χρόνιων Παθήσεων

Κέντρο Θεραπεία και Στήριξης εξαρτημένων ατόμων.

Θα παρακαλούσα να εξετάσετε, στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργείου σας, τη δημιουργία τουλάχιστον δύο από τα εν λόγω Κέντρα στο Νομό Γρεβενών εκ των οποίων το ένα, μεγαλύτερης δυναμικότητας, στη Δεσκάτη.

2. Θα πρέπει να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένα Περιφερειακό Πολυιατρείο, κατά προτίμηση στον Ορεινό Όγκο που είναι χώρος υψηλής επισκεψιμότητας.
3. Τα χωριά του Ν. Γρεβενών κατοικούνται κυρίως από ηλικιωμένους που δύσκολα μετακινούνται. Η αγορά και στελέχωση μιας Κινητής Μονάδας Φροντίδας Υγείας θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα στοιχειώδη προληπτικό έλεγχο υγείας στους κατοίκους τους.
4. Στο Νομό Γρεβενών υπάρχει μόνο ένα Νοσοκομείο το οποίο στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο νέο κτίριο, με σοβαρές όμως ελλείψεις σε επιστημονικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Οι παροχές υγείας του Νοσοκομείου, είναι οι μοναδικές στο Νομό, διότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες κλινικές ή ιδιώτες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, τα δε ιατρεία του ΙΚΑ δεν διαθέτουν κλινικές και δεν παρέχουν στους ασφαλισμένους εργαστηριακές ή άλλες εξετάσεις, με αποτέλεσμα όλοι οι ασφαλισμένοι των ταμείων να εξυπηρετούνται μόνο από τα ιατρεία του Νοσοκομείου. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη συμφόρηση με λίστες αναμονής πέραν των τριών μηνών, κυρίως στα εργαστήρια (μικροβιολογικά – ακτινολογικά). Επιπλέον επειδή ορισμένες ειδικότητες ιατρών, λείπουν παντελώς τόσο από το Νοσοκομείο Γρεβενών, όσο και από τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, είναι επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθεί άμεσα η διαδικασία πλήρωσης των οργανικών θέσεων, έτσι ώστε να πάψει η ταλαιπωρία των ασθενών που καταφεύγουν σε Νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων. Το αναγκαίο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Γρεβενών έχει εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και εκκρεμεί η τελική έγκριση του από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου σας.
5. Το Νοσοκομείο Γρεβενών δεν διαθέτει αξονικό τομογράφο και οι ασθενείς μεταφέρονται για διαγνωστικό έλεγχο στην Πτολεμαΐδα. Θα πρέπει απαραιτήτως το Νοσοκομείο να εξοπλιστεί με αξονικό τομογράφο, ψηφιακό μαστογράφο, υπερηχογράφο TRIPLEX, υπερηχογράφους καρδιάς και γενικής χρήσης και πρόσθετα ασθενοφόρα. Παράλληλα, κρίνεται απαραίτητη η άμεση πρόσληψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία τους, αμέσως μετά την εγκατάστασή τους.
6. Το ΕΚΑΒ Γρεβενών στεγάζεται σε ένα μικρό δωμάτιο του Νοσοκομείου. Πρέπει να δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα της στέγασης του προσωπικού, όπως και λύση στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων και του συντονισμού της διακομιδής ασθενών. Αναφέρονται περιπτώσεις που οι ασθενείς εξαναγκάζονται να αλλάξουν ασθενοφόρο, κατά τη μεταφορά τους σε κεντρικά νοσοκομεία, όταν κατά την πορεία τους αλλάζουν νομό.
7. Στις Φυλακές Φελλίου του Ν. Γρεβενών στεγάζονται 630 κρατούμενοι στους οποίους δεν παρέχεται καμιά ιατρική φροντίδα. Θα πρέπει, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να δώσετε λύση στο πρόβλημα του προληπτικού ιατρικού ελέγχου, της ψυχολογικής στήριξης των κρατουμένων, και της θεραπείας και στήριξης των εξαρτημένων ατόμων.

Κυρία Υπουργέ,

Κατανοώ τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε στο Υπουργείο σας και αναγνωρίζω και τις προσπάθειες που καταβάλλετε για τον εξορθολογισμό του Συστήματος Υγείας της πατρίδας μας. Είναι επίσης γνωστή σε όλους μας η κοινωνική σας ευαισθησία .

Πιστεύω ότι σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες και τα Στελέχη σας, μπορείτε να δώσετε τις αναγκαίες λύσεις αξιοποιώντας και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Με την πεποίθηση ότι θα βρούμε τις λύσεις μέσα από μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου