ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Άρθρο για τις εξεταστικές: "Εναλλακτικά Δηλητηριασμένα μανιτάρια " του Δημήτρη Μητρόπουλου


http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=98928&w=400&h=300&q=80 






 ΣΑΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ξεφυτρώνουν οι Εξεταστικές στο πολιτικό μας σκηνικό. Οπως και στις πλαγιές, τα μανιτάρια μαγεύουν με την όψη, τις φόρμες και τα μυστικά τους. Κάποια είναι εύγευστα. Κάποια είναι όμως και δηλητηριώδη.Το δηλητηριώδες μανιτάρι είναι η Εξεταστική για την υπόθεση Ζίμενς. Εκεί οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης...
  Παπανδρέου τα έκαναν εντελώς θάλασσα. Πρώτον, το κλείσιμο της Βουλής άρον-άρον τον Μάιο του 2009 και οι παλινωδίες Ζαγοριανού στην Εισαγγελία είχαν εδραιώσει την εντύπωση ότι η υπόθεση Ζίμενς ήταν σκάνδαλο Ν.Δ. 
Την ανέτρεψε πλήρως η υπό τον Σήφη Βαλυράκη Εξεταστική. Από τα 200.000 μάρκα Μαντέλη και την κομματική αποκαθήλωση Ακη ώς τον cabinet man, η εντύπωση είναι πως το ΠΑΣΟΚ έστησε μια φάκα για τη Ν.Δ. και πιάστηκε το ίδιο μέσα. Δεύτερον, από το αίτημα της διαφάνειας- «να πληροφορηθούν οι πολίτες την αλήθεια για υποθέσεις που τραυμάτισαν την πολιτική» - βρεθήκαμε σε μια «Παράγκα» της δημόσιας ζωής. Η διαφάνεια έγινε διαρροές και σε κουτσομπολιά για λίστες δώρων. Την ίδια ώρα, η ουσία- και ο πακτωλός των χρηματοδοτήσεων από τα μαύρα ταμεία- παραμένει ανεξερεύνητη. Τρίτον, η επιστροφή στην υπόθεση Ζίμενς χειροτέρευσε τις ήδη κακές ελληνογερμανικές σχέσεις. Οπως επισημαίνει έλληνας πολιτικός με εκ βαθέων γνώση της χώρας του Γκαίτε, «οι αποκαλύψεις για τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς προήλθαν από την πίεση των αμερικανικών ελεγκτικών αρχών, καθώς η εταιρεία είναι εισηγμένη και στη Γουόλ Στριτ. Ηταν η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Ντεμπαβουάζ και Πλίμπτον που έκανε την έρευνα. Αυτή έφθασε εκεί που έφθασε και μετά τι έκανε η γερμανική Δικαιοσύνη; Τα πρόστιμα και τις ποινές ακολούθησαν συμβιβασμοί- ύστερα η υπόθεση έκλεισε». Αυτή την κλειστή υπόθεση ανακάτεψε η Εξεταστική, χωρίς να προσθέσει κάτι.

ΤΗΝ ΩΡΑ που Βαλυράκης και Σία αναζητούν- ξαναπερπατώντας στο μονοπάτι της Μάγιο- το μέγα πειστήριο κατά της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να συμψηφίσει τις ζημιές από την υπόθεση Ζίμενς, κάνοντας κι άλλες Εξεταστικές. Μετά το Βατοπέδιο- όπου Ρουσόπουλος και Σία πάνε σε Προανακριτική- έρχεται μια Εξεταστική για τα δομημένα ομόλογα. Προφανώς, θεωρείται ότι αυτό είναι ένα σκάνδαλο 100% Ν.Δ. Το ερώτημα είναι αν τα ομόλογα θα είναι το πρόσχημα για να μη γίνει η Εξεταστική για την Οικονομία, που, όπως και η υπόθεση Ζίμενς, έχει τον κίνδυνο να μην περιοριστεί στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Καραμανλή και να έχουμε υπερχείλιση στη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη.

ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΓΛΑΦΥΡΑ όλα αυτά. Μένει να φανεί αν η κοινή γνώμη τρώει μανιτάρια- ιδίως δε αν είναι κατεψυγμένα. Οι πολίτες ζουν μια ραγδαία και- για τους κάτω των εξήντα ετών- πρωτοφανή χειροτέρευση της οικονομικής τους κατάστασης. Άραγε πόσο τους συγκινεί να σερβίρονται μπροστά τους διάφορες μισές αλήθειες που αφορούν σκάνδαλα; Ακόμη περισσότερο: οι πολίτες έχουν καταψηφίσει πρόσωπα και πρακτικές στις εκλογές από το 2004 και μετά. Κατά σύμπτωση είναι αυτά που απασχολούν τις Εξεταστικές. Τι περισσότερο έχουν λοιπόν να μάθουν; Πόσο τους ενδιαφέρει να γίνουν γνώστες νεκρών μυστικών; Ιδίως τη στιγμή που τα καθημερινά προβλήματά τους είναι τόσο ζωντανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου