ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΑΕΚ - Χάιντουκ 3-1... - Δείτε τα γκολ


Από θρίλερ… σε πάρτι! 






Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ, η οποία, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, νίκησε την Χάιντουκ με 3-1. Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 13' με τον Τζιμπούρ, ωστόσο στην συνέχεια έδωσαν... χώρο στους Κροάτες και τελικά ισοφαρίστηκαν στο 28’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ίμπρισιτς.
Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Ένωση εμφανίστηκε βελτιωμένη και με το πρώτο γκολ του Λυμπερόπουλο με την φανέλα της ΑΕΚ πέρασε μπροστά στο σκορ στο 65’. Το… κερασάκι στη νίκη των «κιτρινόμαυρων» έβαλε ο Σκόκο στο 88’.
Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική για τον «Δικέφαλο», αφού στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ζενίτ νίκησε εκτός έδρας την Άντερλεχτ με 3-1.

Ενδεκάδα… νίκης από Μπάγεβιτς
Η ΑΕΚ ξεκίνησε στο παιχνίδι χωρίς εκπλήξεις στην αρχική της ενδεκάδα, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς διατήρησε το 4-2-3-1 και τους παίκτες, πλην του τιμωρημένου Μάκου, που έπαιξαν και την Κυριακή απέναντι στον Πανσερραϊκό. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής, στα δεξιά της άμυνας ο Γιάχιτς, αριστερά ο Λάγος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Δέλλα και Μανωλά. Στην μεσαία γραμμή τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Καφές με τον Ντιόπ, μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ έπαιζε ο Λυμπερόπουλος και στις πτέρυγες οι Σκόκο και Μπερνς. Μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

«Τρομοκράτης», μπλακ άουτ και ισοφάριση!
Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησαν από την αρχή να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Μάλιστα, στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης έχασαν και μία σπουδαία ευκαιρία, όταν ο Σούμπασιτς έδιωξε εντυπωσιακά το πολύ ωραίο σου του Τζιμπούρ έξω από την περιοχή. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και με τον… αέρα του γηπεδούχου κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ. Στο 13’ ο «τρομοκράτης» πήρε τη μπάλα από τον Σκόκο σε θέση έξω αριστερά, απέφυγε τον Βέγιτς, μπήκε στην περιοχή και σχεδόν από τη γραμμή του άουτ στο ύψος της μικρής περιοχής, με δυνατό σουτ έκανε το 1-0!
Η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει ιδανικά στο παιχνίδι, ωστόσο το γρήγορο γκολ μάλλον την απόσυντόνισε. Αμέσως μετά το τέρμα του Τζιμπούρ η Χάιντουκ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε μερικές καλές ευκαιρίες. Στο 16’ συγκεκριμένα ο Ίμπρισιτς έβγαλε πολύ ωραία την κάθετη για τον Σαρμπίνι, ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε και το πλασέ από κοντά, όμως ο Αραμπατζής απέκρουσε το τετ α τετ. Η μπάλα στην συνέχεια της φάσης πήγε στον Τομάσοφ, ο οποίος επιχείρησε νέο σουτ σε κενή εστία, αλλά δεν σημάδεψε σωστά. Η φάση αυτή «ανέβασε» ψυχολογικά τους Κροάτες, οι οποίοι στην συνέχεια είχαν άλλες δύο καλές στιγμές με τους Βέγιτς και Ίμπρισιτς, ωστόσο ο Αραμπατζής και πάλι αντέδρασε με επιτυχία.
Τελικά, η Χάιντουκ λίγα λεπτά αργότερα κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 28’ ο Ντιόπ τράβηξε τον Τόμασοφ μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι και ο Ίμπρισιτς με εκτέλεση α λα Πανένκα… ψάρωσε τον πορτιέρο της ΑΕΚ και έκανε το 1-1.

Ατελείωτα λάθη…
Το γκολ της Χάιντουκ πάγωσε τους φίλους της ΑΕΚ και αιφνιδίασε τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, οι οποίοι χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να συνέλθουν. Η πρώτη τους αντίδραση σημειώθηκε στο 37’, όταν ο Μπερνς μπήκε στην περιοχή, έκανε και το σουτ, όμως ο Σούμπασιτς μπλόκαρε, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε και το απευθείας φάουλ του Σκόκο στο αμέσως επόμενο λεπτό. Με εξαίρεση όμως τις δύο αυτές ευκαιρίες, η Ένωση δεν είχε κάποια άλλη καλή φάση μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν πάρα πολλά λάθη στην μεσαία γραμμή και έχαναν πολύ εύκολα τη μπάλα, με συνέπεια οι Κροάτες να γίνονται απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους. Μάλιστα, έψαξαν και το δεύτερο γκολ με κάποια σουτ των Σαρμπίνι και Τομάσοφ, ωστόσο ο Αραμπατζής ήταν σε καλή μέρα και δεν είχε πρόβλημα.

Έκανε σεφτέ ο «Λύμπε»
Οι φωνές του Ντούσαν Μπάγεβιτς στην ανάπαυλα φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και μάλιστα στο 46’ είχε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μπερνς μπήκε στην περιοχή της Χάιντουκ, ανατράπηκε από τον Στρίνιτς, αλλά ο Ναϊχούις έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στην συνέχεια όμως της φάσης και ο Τζιμπούρ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Μαλότσα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής τότε να δώσει αμέσως το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τζιμπούρ, όμως δεν ήταν εύστοχος, αφού ο Σούμπαισιτς έπεσε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.
Παρά το χαμένο πέναλτι η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και να πολιορκεί τους Κροάτες για να πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Στο 57’ μάλιστα έφτασε μία ανάσα από το 2-1, ωστόσο ο Λιούμπισιτς έδιωξε πάνω στην γραμμή την κεφαλιά του Δέλλα, ενώ το καλό σουτ του Σκόκο στην συνέχεια της φάσης έφυγε λίγο άουτ. Τελικά, το πολυπόθητο γκολ για την Ένωση ήρθε στο 65’, όταν ο Σκόκο έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Σούμπασιτς δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα και ο Λυμπερόπουλος με κοντινή προβολή την έστειλε στα δίχτυα! Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο γκολ του «Λύμπε» με την φανέλα της Ένωσης, ωστόσο για να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» είχε ξεκινήσει από θέση οφ σάιντ.

Το… κερασάκι από Σκόκο!
Το τέρμα του Λυμπερόπουλο υποχρέωσε την Χάιντουκ να ανέβει ψηλά και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο εικοσάλεπτο, κάτι που τελικά πλήρωσε. Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν χώρους, έβγαιναν πλέον πολύ εύκολα στην επίθεση και δίκαια πέτυχαν και το τρίτο τέρμα με τον Σκόκο στο 88’. Ο Αργεντινός βγήκε τετ α τετ μετά από εκπληκτική κάθετη πάσα του Λεονάρντο, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο στο 74’ και είχε εξαιρετική παρουσία. Από εκεί και πέρα, στα αξιοσημείωτα του ματς συμπεριλαμβάνεται και η αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο ο Ίσμαελ Μπλάνκο στο 92’, όταν πέρασε στην θέση του Λυμπερόπουλου. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε, πως οι φίλοι της «Ένωσης» φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Αργεντινού αρκετές φορές κατά την διάρκεια του ματς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Γιάχιτς, Λαγός, Δέλλας, Μανωλάς, Ντιοπ, Καφές (74' Λεονάρντο), Μπερνς (70' Πατσατζόγλου), Λυμπερόπουλος (90'+2' Μπλάνκο), Σκόκο, Τζιμπούρ.

Χάιντουκ (Στάνκο Κοπλέποβιτς): Σούμπασιτς, Μπούλιατ, Στρίνιτς, Βέγιτς, Μαλότσα, Λιούμπισιτς, Μπούλκου (81' Τρέμποτις), Τομάσοφ (67' Ορέμους), Ιμπρισιτς, Σαρμπίνι (61' Τσοπ), Βούκουσιτς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου