ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Αυστηρές κυρώσεις για κράτη αλλά και για τράπεζες


 





Η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη στις Γερμανικές προτάσεις για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες του συμφώνου σταθερότητας, αρκεί να μην αφορούν μόνο στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης αλλά και στο τραπεζικό σύστημα. Αυτό υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος...
Παπανδρέου, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Διευκρίνισε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα και για τις τράπεζες που είτε ανέχονται είτε προωθούν πρακτικές όπως η φυγή κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους και εκτίμησε ότι αν υπήρχε ένας δίκαιος αλλά αυστηρός μηχανισμός πριν από έξι χρόνια, η Ελλάδα δεν θα έφτανε στην κατάσταση που βρέθηκε πριν από λίγους μήνες.

Ανέφερε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πρόβλεψη στη Συνθήκη για αποβολή κράτους από την Ευρωζώνη, ενώ ερωτώμενος σχετικά εκτίμησε ότι ακόμη και αν γίνει αναθεώρηση, "είναι δύσκολο να προβλεφθεί κάτι τέτοιο καθώς θα υπήρχαν αντιδράσεις από πολλές χώρες".

Ο πρωθυπουργός πρότεινε στους εταίρους πανευρωπαϊκή δράση για την ανάπτυξη και τη σύγκλιση των οικονομιών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, αναφέροντας ότι η διαχείριση των ελλειμμάτων αποτελεί μόνο μία πλευρά της οικονομικής διακυβέρνησης.

Όπως είπε, η λέξη "λιτότητα" θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη λέξη "ευθύνη", όχι μόνο για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών όσο και για την εκπόνηση κοινής στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε συνολική πολιτική και για τη στροφή της ευρωπαϊκής οικονομίας στην "πράσινη" ανάπτυξη. Όπως είπε, επανέφερε στο τραπέζι του διαλόγου προτάσεις όπως τα "πράσινα ομόλογα" και ο φόρος Τόμπιν, εκτιμώντας ότι είναι εργαλεία για τη δημιουργία υποδομών και τη στήριξη της σύγκλισης των κρατών - μελών.

Πρόσθεσε πάντως ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μονομερείς προσπάθειες για την προσέλκυση επενδύσεων. Ανέφερε ως παράδειγμα την παρουσία του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα, το προσεχές διάστημα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τις επενδύσεις που επιθυμεί να κάνει η Κίνα στην Ελλάδα

Ερωτηθείς για τη στάση των αγορών απέναντι στην Ελλάδα, παραδέχτηκε ότι είναι πράγματι ερώτημα πότε θα ανταποκριθούν. "Εμείς ελπίζουμε το γρηγορότερο", πρόσθεσε.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη στάση της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει αν είχε πατριωτική συνείδηση σε μία περίοδο μεγάλης κρίσης.

1 σχόλιο:

  1. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΛΑΝΑΤΕ ΟΙΚΤΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΤΕΤΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΔΕ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή