ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Τις θέσεις τους σε 5 καυτά ζητήματα της Θεσσαλονίκης διατύπωσαν στην « Καθημερινή της Κυριακής» οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και Κώστας Γκιουλέκας...








Για το κυκλοφοριακό ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε για « ευρύτερο πρόβλημα», που αφορά κίνηση οχημάτων και πεζών και αντιμετωπίζεται με « αποθάρρυνση της κίνησης στο κέντρο με ταυτόχρονη ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και των λεωφορειολωρίδων,...
κυκλική δημοτική συγκοινωνία στο κέντρο, πεζοδρόμια ελεύθερα από εμπόδια, διευκόλυνση πεζού και ποδηλάτη και επικαιροποίηση των μελετών που υπάρχουν και δεν αξιοποιούνται».
Η Θέση του Κώστα Γκιουλέκα είναι η θέσπιση τριών πυλώνων με βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, εξυπηρέτηση του πεζού και του ποδηλάτη και αστικές αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις σε κέντρο και γειτονιές.
«Η εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής στάθμευσης για εξυπηρέτηση κατοίκων, εμπόρων και επισκεπτών του κέντρου», είναι ένα επιπλέον μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση"
Όσον αφορά στις δημοτικές επιχειρήσεις ο Κώστας Γκιουλέκας λέει ότι υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών, αλλά ξεκαθαρίζει ότι όπου υπάρχουν προβλήματα αυτά δεν θα επηρεάσουν τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν θα απολυθεί προσωπικό.
Ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθαρίζει ότι: « θα εφαρμόσουμε το νόμο με μοναδικό στόχο την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών» και προσθέτει ότι μετακινήσεις προσωπικού και αναδιάρθρωση υπηρεσιών είναι εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν.
Για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, αλλά και τα αδέσποτα ζώα στην πόλη, ο Γιάννης Μπουτάρης τονίζει ότι χρειάζεται συνεργασία με υπηρεσίες της πολιτείας , ξεκαθαρίζει ότι « άνθρωποι που εξωθούνται στην αθλιότητα, αλλά και τα αδέσποτα, δεν αποτελούν ρύπους για απορρύπανση» και θεωρεί ότι είναι δουλειά του δήμου να ασχοληθεί μ αυτά τα ζητήματα.
Ο Κώστας Γκιουλέκας μιλάει για τον συνδυασμό αποτελεσματικότητας και κοινωνικής ευαισθησίας, στέγαση και διατροφή μεγάλου αριθμού απόρων. Όσον αφορά στα αδέσποτα μίλησε για περισυλλογή, περιποίηση των τραυματισμένων, σήμανση και επαναφορά στους αρχικούς χώρους τους.
Για το παραεμπόριο ο Κώστας Γκιουλέκας μιλάει για απαράδεκτο φαινόμενο που δεν μπορεί να συνεχισθεί και προανήγγειλε ενίσχυση των υπηρεσιών ελέγχου.
"Το παραεμπόριο είναι η κατάληξη λαθρεμπορίου και δεν είναι ανεκτό" τονίζει ο Γιάννης Μπουτάρης. Ακόμη μίλησε για την ανάγκη να δημιουργηθούν φθηνές αγορές, αλλά με πλήρη έλεγχο προέλευσης των εμπορευμάτων και διάθεση τους σε ορισμένους χώρους.
Τέλος για την καθαριότητα ο Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του δήμου και η συμμετοχή των πολιτών ώστε η πόλη να είναι καθαρή είναι επιβεβλημένη.
Από την πλευρά του Κώστας Γκιουλέκας μίλησε για πλύσιμο βασικών αρτηριών, σταθερή νυχτερινή αποκομιδή, υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων και αξιοποίηση των ενταγμένων στην καθαριότητα εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου