ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκρίθηκε η μελέτη για το ΚΑΣΤΡΙ...

 






Την Τρίτη 28-9-2010, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) γνωμοδότησε θετικά για την έγκριση της μελέτης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που αφορά στην αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου, στην κατασκευή στεγάστρων προστασίας...
και στην επισκευή του εργαστηρίου της ανασκαφής στο ΅ΚΑΣΤΡΙ΅ του Δήμου Θ. Ζιάκα.
Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε τηλεφωνικά το Βουλευτή του Ν. Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Λίνα Μενδώνη. Το φάκελο του έργου, μετά την έκδοση της απόφασης, θα υποβάλει στο Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως φορέας υλοποίησης, για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Η επιστημονική υπεύθυνη του έργου αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου, καθηγήτρια αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. κ. Στέλλα Δρούγου σε τηλεφωνική επικοινωνία της με τον κ. Χαντάβα, συνεχάρη και ευχαρίστησε το Βουλευτή του Ν. Γρεβενών για τη συμβολή του στην ανάδειξη και ολοκλήρωση του έργου της ανασκαφής. Όπως τόνισε, ο χαρακτηρισμός της τοποθεσίας “ΚΑΣΤΡΙ” ως αρχαιολογικού χώρου που αποφασίστηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο τον Ιούνιο του 2010 και η έγκριση της μελέτης αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου, αποτελούσαν ανεκπλήρωτη επιθυμία άνω των δέκα ετών, τόσο του Α.Π.Θ. όσο και των φορέων του Ν. Γρεβενών.

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες εξέφρασε προς το Βουλευτή του Ν. Γρεβενών και ο γρεβενιώτης καθηγητής ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Μιλτιάδης Παπανικολάου.
Η παραπάνω εξέλιξη κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για το Νομό Γρεβενών, καθώς δίνεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη σημαντικών αρχαιοτήτων, που θα προστεθούν στην ήδη πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας.
Στο Καστρί Γρεβενών, το μαγευτικό αυτό τοπίο που βρίσκεται ανάμεσα στα δημοτικά διαμερίσματα Πολυνερίου και Αλατόπετρας, βρέθηκαν τα ίχνη του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα ναού της Μακεδονίας από την κλασική περίοδο, που η υπεύθυνη αρχαιολόγος και καθηγήτρια του Α.Π.Θ. κ. Στυλιανή Δρούγου χαρακτηρίζει ως έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Δυτικής Μακεδονίας. Τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά και μεγάλης σημασίας. Η οχυρωμένη ακρόπολη προστατεύει ένα σπουδαίο οικοδομικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο τέλος του 4ου - αρχές του 3ου αιώνα π.Χ.
 






Η έγκριση της μελέτης και η μελλοντική ολοκλήρωση του έργου, θα μετατρέψει το ΚΑΣΤΡΙ» σε ένα σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών, οι οποίοι θα προσέρχονται για να θαυμάσουν τα μοναδικά μνημεία που βρίσκονται εκεί. Ένα χώρο, για τον οποίο θα αισθάνεται υπερήφανος κάθε...
πολίτης του Νομού Γρεβενών και θα τονώσει σημαντικά την τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου