ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Εκπνέει η προθεσμία για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων - Γίνεται χωρίς έλεγχο του πόθεν έσχες

 







Στις 15 Οκτωβρίου εκπνέει η προθεσμία του υπουργείου Οικονομικών για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων με ευνοϊκούς όρους. Μετά την παρέλευση της σχετικής ημερομηνίας οι φορολογούμενοι που δεν υπάχθηκαν στην ρύθμιση και δεν έχουν δηλώσει τόκους από καταθέσεις στο εξωτερικό θα καλούνται από τις εφορίες... για έλεγχο.Η ευνοϊκή ρύθμιση για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων προβλέπεται από τον φορολογικό νόμο 3842/2010 και τέθηκε σε ισχύ στις 15 Απριλίου. Μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής:

- Φυσικά ή νομικά πρόσωπα μπορούν μέσα σε έξι μήνες να μεταφέρουν τα χρήματά τους που μέχρι στιγμής βρίσκονται στην αλλοδαπή σε προθεσμιακό λογαριασμό κατάθεσης στην Ελλάδα, διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, καταβάλλοντας το 5% επί της αξίας των καταθέσεων που μεταφέρουν. Ο επαναπατρισμός των κεφαλαίων θα γίνεται χωρίς έλεγχο του πόθεν έσχες. Σε αντίθετη περίπτωση, ήτοι αν τα κεφάλαια παραμείνουν κατατεθειμένα στην αλλοδαπή, θα οφείλεται φόρος 8% επί του συνόλου της αξίας τους.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει ήδη συγκεντρώσει πλήθος στοιχείων για όσους κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό. Διενεργεί δε διασταυρώσεις σε φορολογούμενους που δεν έχουν δηλώσει στην Εφορία τους τόκους που απέκτησαν και απέφυγαν την φορολογία, ενώ σε δεύτερη φάση ελέγχει αν τα κεφάλαια των καταθέσεων καλύπτονται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι τα τελευταία έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου