ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Κατά της συνένωσής τους στο νέο Δήμο Γρεβενών

http://greveniotis.gr/images/stories/logos/kallikratis2010ypes.jpg 








Ο Δήμος Αγίου Κοσμά, η Κοινότητα Αβδέλλας και η Κοινότητα Σμίξης, ορεινοί οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης του νομού Γρεβενών, κατέθεσαν σήμερα, δια του Δικηγορικού Γραφείου των Μ. Χαϊνταρλή, Α. Σηφάκη και Μ. Μαγαλιού, αίτηση ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας  κατά του Προγράμματος Καλλικράτης και ειδικότερα κατά της συνένωσής τους στο νέο Δήμο Γρεβενών...

Ο νέος Δήμος Γρεβενών αποτελείται από τους 6 Δήμους και 7 κοινότητες α. Γρεβενών β. Βεντζίου γ. Ηρακλεωτών δ. Αγίου Κοσμά ε. Γόργιανης στ. Θεόδωρου Ζιάκα και τις Κοινότητες α. Αβδέλλας β. Μεσολουρίου γ. Περιβολίου δ. Σαμαρίνης ε. Φιλιππαίων στ. Δότσικου ζ. Σμίξης και περιλαμβάνει ορεινές, ημιορεινές και αστικές περιοχές, ενώ εκτείνεται στο 80% περίπου του Νομού Γρεβενών.

Η συνένωση αυτή παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις για την τοπική αυτοδιοίκηση (άρθρα 101, 102) και το χωροταξικό σχεδιασμό (άρθρο 24) και ειδικότερα τις αρχές της τοπικότητας, της τοπικής αυτονομίας, της κατά προτεραιότητα λήψης υπόψη της ορεινότητας και του ορθολογικού χωρικού σχεδιασμού.

Η ενδεδειγμένη λύση για τους αιτούντες είναι η ένταξή τους σε νέο Δήμο Βασιλίτσας από κοινού με όλες τις άλλες ορεινές κοινότητες και δήμους του νομού Γρεβενών οι οποίοι αντιμετωπίζονται ήδη εδώ και χρόνια ως ενιαία αναπτυξιακή και χωροταξική ενότητα. Η δημιουργία του Δήμου Βασιλίτσας είχε προταθεί ως μία από τις δύο εναλλακτικές λύσεις από το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών για το νομό Γρεβενών και ενώ διαφαινόταν ότι θα είναι και η επιλεγείσα ρύθμιση τελικά δεν προκρίθηκε.

Ο νέος Δήμος Γρεβενών υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων των ορεινών Γρεβενών και υπερπολλαπλασιάζει τον απαιτούμενο χρόνο πρόσβασης στη νέα έδρα του, τα Γρεβενά, καθώς η Σμίξη απέχει 40 χλμ από τα Γρεβενά, ήτοι 45 λεπτά, η Αβδέλλα απέχει 55 χλμ από τα Γρεβενά, ήτοι 1 ώρα, η Σαμαρίνα 60 χλμ. από τα Γρεβενά, ήτοι 1 ώρα και 15 λεπτά και το Δασύλιο, το πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου Αγίου Κοσμά 40 χλμ. ήτοι 1 ώρα από τα Γρεβενά.

Κατά την άποψη των αιτούντων το Συμβούλιο της Επικρατείας ανεξαρτήτως της τυπικής μορφής που επελέγη για τη συνένωση των ορεινών Ο.Τ.Α. Γρεβενών, υποχρεούται να ελέγξει τις σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 3852/2010 καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα σήμαινε παραβίαση των διατάξεων του άρθρου 6 παρ. 1 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιω­μάτων του Ανθρώπου, 2, 3, 4 και κυρίως 11 του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας και 26 και 20 και 95 του Συντάγματος που εγγυώνται την παροχή έννομης προστασίας από τα αρμόδια δικαστήρια.

Επικοινωνία:
Ι. Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Αγ. Κοσμά Γρεβενών, 6944324461
Κ.Φούντας, Πρόεδρος Κοινότητας Αβδέλας.6932535851
Ι. Νασίκας, Πρόεδρος Κοινότητας Σμίξης Γρεβενών, 6937135199

To βρήκαμε ΕΔΩ.

ΥΓ ΑΕΤΟΣ2: Ο Δήμος Αγίου Κοσμά δεν ήταν ο πρώτος Δήμος του Νομού, που ζήτησε (πριν ακόμη ανακοινωθεί ο Καλλικράτης) να συνενωθεί με τον Δήμο Γρεβενών; Μήπως οι ήξεις αφήξεις ήταν αυτές που έκαναν τον κ. Ραγκούση να τα... πάρει στο κρανίο; Θυμηθείτε ένα παλιότερο δημοσίευμα του κ.Κυριάκου Ταταρίδη. Πατήστε εδώ.

1 σχόλιο:

  1. 1) Αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι δημότες της Σμίξης, της Αβδέλλας και της Σαμαρίνας ζούνε στη Θεσσαλία και οι υπόλοιποι στα Γρεβενά. Ήτοι η ανακοίνωση έγινε για ποιας Βλάχας τα μάτια!
    2) Ξέρετε πολλούς υπερήλικες από το Δασύλλιο που θα σηκωθούν να πάνε στη Σμίξη για δουλειές ή για να τους δεί ένας γιατρός; Ήτοι η ανακοίνωση δεν λαμβάνει υπόψην τον υπεργηρασμένο κατά πλειοψηφία, άρα και με μικρό μέλλον, πληθυσμό του δήμου Αγ. Κοσμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή