ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Αναψηλάφηση της δολοφονίας της 15χρονης στη Βλάστη

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjWyPiGrh8ojqKcG85kZ0OVkQqancxheAYvLRcpd90gQqsp-e6x4px9Y7roiXT8EN_8frerFyPi7HzMJxPMuFUq1473K6sFHQy_Egb1hD06QfhvztzcToBBhzSKSU-sWypl3X-RVAlbsVg/s1600/18980_100678433297303_100000654395949_17332_7449147_n.jpg





Φως στον βίαιο θάνατο της 15χρονης μαθήτριας το καλοκαίρι του 2004 στη Βλάστη αναμένεται να ρίξει η επανεξέταση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στις 2 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για την υπόθεση της δολοφονίας της 15χρονης Φιλιώς που... εξαφανίστηκε από τη Βλάστη όπου παραθέριζε με την οικογένειά της στις 4 Ιουλίου του 2004 και βρέθηκε νεκρή τρεις μέρες αργότερα σε δασική περιοχή του Μουρικίου, δίπλα στον παλιό δρόμο Βλάστης - Αναρράχης, σε απόσταση τριών μόλις χιλιόμετρων από τη Βλάστη.
Η επανεξέταση της υπόθεσης στο Εφετείο έρχεται μετά από τρεις συνεχόμενες αναβολές. Καθώς, αρχικά είχε προσδιοριστεί για τον Οκτώβριο του 2009,
αλλά αναβλήθηκε για τις 4 Φεβρουαρίου 2010 επειδή η δίκη συνέπεσε στην εβδομάδα των εθνικών εκλογών. Ούτε τον Φεβρουάριο όμως εκδικάστηκε η υπόθεση λόγω απουσίας του συνηγόρου για λόγους υγείας, αλλά και επειδή και η πολιτική αγωγή είχε καταθέσει αίτηση να κληθούν για εξέταση νέοι μάρτυρες. Η δίκη είχε πάρει νέα αναβολή για τις 3 Ιουνίου 2010, αλλά ούτε τότε εξετάστηκε, λόγω της αποχής των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους, για τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό, φορολογικό και απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι παρά το γεγονός η υπόθεση δεν συζητήθηκε τον Φεβρουάριο, το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα της οικογένειας να προσέλθουν για εξέταση τρεις νέοι μάρτυρες οι οποίοι δεν είχαν κληθεί στις προηγούμενες δίκες.
Στο Εφετείο τον ερχόμενο Δεκέμβριο λοιπόν, θα προσέλθουν να καταθέσουν ο κτηνοτρόφος που βρήκε τότε το νεκρό κορίτσι, μία φίλη της η οποία ήταν το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά η 15χρονη το βράδυ της εξαφάνισής της, καθώς και η σύζυγος του 32χρονου τότε κατηγορουμένου για τη δολοφονία.
Υπενθυμίζεται ότι για το θάνατο της 15χρονης λίγο καιρό μετά το έγκλημα είχε κατηγορηθεί ένας 38χρονος, σήμερα, από τη Βλάστη, από συγχωριανό του. Ο κατηγορούμενος αθωώθηκε πρωτόδικα λόγω «αμφιβολιών» από το Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς, όπως και από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας τον Φεβρουάριο του 2008, επίσης λόγω αμφιβολιών των ενόρκων, καθώς οι εφέτες δικαστές είχαν ταχθεί υπέρ της ενοχής του.
Η επανεξέταση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας γίνεται μετά την αναίρεση κατά της απόφασης του Εφετείου που είχε υποβάλλει ο εισαγγελέας εφετών στον Άρειο Πάγο και η οποία έγινε δεκτή από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα να καθίσει εκ νέου στο εδώλιο το Δεκέμβριο το άτομο που είχε κατηγορηθεί τότε για τη δολοφονία και είχε απαλλαχθεί από την κατηγορία.
Την οργή της για το γεγονός ότι 6 χρόνια μετά δεν έχει διαλευκανθεί η δολοφονία του παιδιού τους εκφράζει η οικογένεια της αδικοχαμένης 15χρονης, που μιλά δικαίως για ένα «έγκλημα χωρίς τιμωρία» και καταγγέλλει «σφάλματα και παραλείψεις κατά την προανάκριση και στις προηγούμενες δίκες». Ταυτόχρονα η οικογένεια χαρακτηρίζει μεγάλο πρόβλημα για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης το γεγονός ότι δεν έχει προσκομισθεί στο δικαστήριο η ιατροδικαστική έκθεση του ιατροδικαστή που διενήργησε την πρώτη νεκροψία- νεκροτομή.

Ρ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου