ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στα 376 εκ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κρατικού προϋπολογισμού...







Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία το έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης σε ταμειακή βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010 ανήλθε σε 14.172,5 εκ. ευρώ. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κρατικού Προϋπολογισμού – Τακτικός Προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων... Επενδύσεων – ανήλθαν σε 376,04 εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι, στόχος του Προγράμματος είναι ο μηδενισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο τέλος κάθε έτους και τα στοιχεία αυτά έχουν συνεκτιμηθεί στην πρόβλεψη για το τελικό ύψος του ελλείμματος του Κρατικού Προϋπολογισμού, όπως έχει αποτυπωθεί στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού 2011.
Αντίστοιχα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορέων εκτός Κεντρικής Κυβέρνησης εκτιμώνται σε 7,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,3 δισ. ευρώ αφορούν σε παλιές οφειλές των νοσοκομείων, που έχουν ήδη ρυθμιστεί με τον Ν. 3867/2010 και έχει ξεκινήσει η αποπληρωμή τους, ενώ η αποπληρωμή των υπολοίπων οφειλών ως το τέλος του έτους έχει ήδη συνεκτιμηθεί στην πρόβλεψη για το έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης του 2010.
Τα συγκεκριμένα στοιχεία για το έλλειμμα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010, δημοσιεύονται για πρώτη φορά και στο εξής θα επικαιροποιούνται και θα δημοσιοποιούνται κάθε μήνα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διαφάνειας και της συνεχούς παρακολούθησης των δημοσιονομικών της χώρας.
Η δημοσίευση αφορά σε ταμειακά στοιχεία εσόδων – ή καθαρής απόκτησης χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων – και δαπανών – ή καθαρής ανάληψης υποχρεώσεων – όπως και σε στοιχεία οφειλών που χαρακτηρίζονται ως ληξιπρόθεσμες, δηλαδή έχει παρέλθει περίοδος 90 ημερών από την ημερομηνία εμπρόθεσμης καταβολής τους.
Στα στοιχεία αυτά (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) δεν έχει υπάρξει καμία προσαρμογή με βάση το Ευρωπαϊκό Σύστημα Λογαριασμών (ESA 95) και από αυτή την άποψη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τους ετήσιους δημοσιονομικούς στόχους στο πλαίσιο του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της τριμηνιαίας αξιολόγησης του Προγράμματος λαμβάνονται υπόψη για την εκτίμηση της επίτευξης των ποσοτικών ταμειακών στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου