ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ραγκούσης : Πιο γρήγορα, πιο ασφαλή τα αποτελέσματα των εκλογών από τις 9.30 μμ...










Το αργότερο στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου θα υπάρχει μια σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν κατά τη διάρκεια  συνέντευξη Τύπου από τον υπουργό... Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση  και από τον επικεφαλής της Singular Logic, που από το 1981 διενεργεί τις ανάλογες μεταδόσεις για λογαριασμό του υπουργείου, Γιάννη Καρακαδά.   Η μετάδοση θα περιλαμβάνει και τρεις καινοτομίες, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να εξαχθούν ταχύτερα, καθώς  αντί για 54 νομαρχίες, 3 διευρυμένες αυτοδιοικήσεις και 1034 δήμους- κοινότητες θα υπάρχουν 13 περιφέρειες και 325 δήμοι. Κατά την παρουσίαση, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης, αναφέρθηκε και στις αρμοδιότητες που περνούν στις περιφέρειες, προκειμένου να δώσει έμφαση στην αναγκαιότητα να εκλεγούν αυτοί που πιστεύουν στον «Καλλικράτη» και στη διοικητική μεταρρύθμιση.
Αναλυτικότερα:
Η Singular Logic θα είναι σε θέση να δημοσιοποιήσει την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για τις 13 περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους πληθυσμιακά δήμους, μέσω ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος της τάξης του 20% των εκλογικών τμημάτων χάρη στη χρησιμοποίηση του συστήματος συγκέντρωσης αποτελεσμάτων SRT, το οποίο είχε εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις εκλογές του 2009. Βάση του συστήματος αποτελεί ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα έχει στη διάθεσή του ο δικαστικός αντιπρόσωπος και μέσω μιας ασφαλούς και κρυπτογραφημένης διαδικασίας στέλνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Singular Logic. Οι ειδικές συσκευές θα διατεθούν στο 20% των εκλογικών τμημάτων για τις 13 περιφέρειες και για τους πέντε μεγαλύτερους δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Ηράκλειο).
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ανταποκριθεί τουλάχιστον το μισό του δείγματος των εκλογικών τμημάτων απ' όλες τις περιφέρειες, συμπλήρωσε ο κ. Καρακαδάς. Οι τρεις καινοτομίες που θα εφαρμόσει φέτος η Singular Logic για καλύτερη ποιότητα και ταχύτερη ενημέρωση των πολιτών, είναι :

1. SRT 2X2 - Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Για πρώτη φορά φέτος η χρήση θα γίνει σε δύο διακριτές εκλογικές διαδικασίες (περιφερειακές & δημοτικές) και δύο κύκλους εκλογών (επαναληπτικές, όπου αυτό χρειαστεί).
2. Βελτιωμένη απεικόνιση στήριξης των υποψηφίων: Επανασχεδιασμός του τρόπου απεικόνισης της κομματικής στήριξης κατά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δίνοντας για πρώτη φορά διακριτά την κομματική προέλευση των υποψηφίων (επικεφαλής συνδυασμών), όσο και την κομματική στήριξη που έχει εξασφαλίσει κάθε συνδυασμός. Εμπλουτισμός του παραδοσιακού χάρτη με την πληροφορία των στηρίξεων για πιο ολοκληρωμένη και αντικειμενική προβολή.
3. moRE (mobile optimised Results for Elections): Ανάπτυξη εξειδικευμένης εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά, μέσω των οποίων οι πολίτες για πρώτη φορά θα έχουν στη διάθεσή τους τη λίστα των υποψηφίων 10 ημέρες πριν τις εκλογές, καθώς και πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης με εύχρηστο και γρήγορο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι «η περιφερειακή αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει κρίσιμες αρμοδιότητες: από την αναπτυξιακή πολιτική και την διαχείριση των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ και το σχεδιασμό στη διαχείριση στερεών αποβλήτων, έως τις Δημόσιες Υγειονομικές Περιφέρειες. Και εδώ στην Αττική, επιπλέον, όπως και στη Θεσσαλονίκη, τις μητροπολιτικές λειτουργίες. Ταυτόχρονα, εκλέγονται 325 νέοι δήμαρχοι, στη θέση των σημερινών 1034 δημάρχων και προέδρων κοινοτήτων.  Παίρνουν τις τύχες του τόπου τους στα χέρια τους. Με νέες αρμοδιότητες και πόρους, με νέο τρόπο διακυβέρνησης, με θεσμούς διαβούλευσης και συμμετοχής».
Οι αλλαγές που φέρνει στην εκλογική διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών και στον «Καλλικράτη», κατά τον κ. Ρακούση, είναι :
- μείωση του ηλικιακού ορίου του εκλέγεσθαι στα 18 έτη.
- εκλογικό σύστημα για αμεσότερη σχέση δημότη- συμβούλου.
-νέοι ανεξάρτητοι ελεγκτικοί και εποπτικοί μηχανισμοί, με πλήρη διαφάνεια σε κάθε απόφαση και απόλυτη αντικειμενικότητα σε κάθε πρόσληψη.
Τέλος, ο υπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την καλή οργάνωση της εκλογικής αναμέτρησης.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου