ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΓΟΥΓΟΥΣΗΣ  ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΠΛΗΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΣ

Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα


Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

Αναζήτηση

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Η χαρά των παιδιών, στα Γρεβενά

Κάντε ΚΛΙΚ



Κάντε ΚΛΙΚ στην εικόνα

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ ΟΕ

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗΣ Α & Γ  ΟΕ
Κάντε ΚΛΙΚ στις εικόνες

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ένα βήμα πριν τη διαγραφή από τον ΛΑΟΣ ο Μάκης Βορίδης - Κόντρα με Καρατζαφέρη







Όχι μόνο σήκωσε το «γάντι» ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, αλλά έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο του κόμματος ότι είναι αντίθετος με το αρχηγικό κόμμα που πρεσβεύει και ότι εάν δημιουργεί πρόβλημα ως «βάρος», μπορεί να απαλλάξει τον κ. Καρατζαφέρη... από την παρουσία του , αλλά χωρίς καμία πρόθεση να παραιτηθεί από τη βουλή. Η κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών πλέον βαθαίνει και όχι τυχαία. Η απάντηση όμως του κ. Βορίδη  στον «Flash», δείχνει ότι τα περιθώρια συνύπαρξης στενεύουν ασφυκτικά, παρ΄ ότι  και οι δύο μιλούν για την ενότητα της Δεξιάς παράταξης , ως προϋπόθεση για την διεκδίκηση της διακυβέρνησης.
Το χρονικό της δημόσιας διαφωνίας Γ. Καρατζαφέρη- Μ. Βορίδη, ξεκίνησε όταν ο κ. Βορίδης δήλωσε δημόσια -προσπαθώντας να προκαταλάβει τον πρόεδρο του κόμματος - για την πρόθεση υποψηφιότητάς του, στην περιφέρεια Αττικής. Ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι δεν τον χρίζει υποψήφιο για «να το ν προστατέψει». Ο κ. Βορίδης, συνέχισε να διαφοροποιείται σε θέματα συνεργασίας της ευρύτερης Δεξιάς.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 : «Ο Μάκης Βορίδης έχει μεγάλη προοπτική στην πολιτική, μου θυμίζει έντονα Καρατζαφέρη. Βιάζεται. Τον έβγαλα από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας γιατί πέρσι εγώ τον είχα βάλει, φέτος τον έβαλα στην επιτροπή οικονομικών όπως μου είχε ζητήσει. Το κόμμα μας δεν είναι ψιλοαρχηγικό είναι χοντρο-αρχηγικό. Οι Βουλευτές μου με αποκαλούν πατέρα». Και σε άλλο σημείο: «Δεν θέλω να "κοντύνω" τον Βορίδη. Δηλαδή πήρα μια πορτοκαλιά κοντή, την πότισα, της έβαλα το λίπασμα της, την πότισα να μεγαλώσει και τώρα θέλω να την κλαδέψω, τρελός είμαι; Ο ΛΑΟΣ έχει να πάρει πολλά από το Βορίδη, και για αυτό τον έχω προωθήσει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, γιατί ο Μάκης ο Βορίδης πρέπει να πάρει και την εμπειρία των ξένων  οργανισμών, επαναλαμβάνω ότι τον Βουλευτή μου τον εκτιμώ εξαιρετικά  πολύ».
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης, έδειξε δημόσια να ενοχλείται από το «πατρικό» - αρχηγικό κόμμα και ο κ. Καρατζαφέρης επανήρθε  με συνέντευξή του στο «Έθνος» της Κυριακής, λέγοντας ότι δεν έδωσε το χρίσμα του υποψήφιου περιφερειάρχη στον Μάκη Βορίδη λόγω του παρελθόντος του: «Φοβήθηκα ότι ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με παρά πολλή τέχνη έχω καλύψει. Με το Λεπέν, τα τσεκούρια και τα σχετικά». Στην ουσία επανήλθε αδειάζοντας πολιτικά τον κ. Βορίδη για το πολιτικό παρελθόν του σε ακροδεξιές οργανώσεις.
Μετά από αυτό ο κ. Βορίδης «ξεσπάθωσε» στον Flash. Για το μεν παρελθόν του , δεν ανακάλεσε  αλλά μίλησε για δραστηριότητες των νεανικών του χρόνων που δεν έχουν σχέση με τη δημόσια παρουσία του επί δύο θητείες ως βουλευτή και επικαλέστηκε αντίστοιχες περιπτώσεις βουλευτών σταλινικού ή μαοϊκού παρελθόντος.
Ήταν όμως σαφής η απόφασή του να συγκρουστεί με τον κ. Καρατζαφέρη δηλώνοντας : «Δεν πιστεύω στα αρχηγικά κόμματα», διότι στερούνται δημοκρατικής λειτουργίας και θα έπρεπε κανονικά ο νομοθέτης να προβλέπει με νόμο την εσωτερική δημοκρατική  λειτουργία όλων των κομμάτων. Άφησε υπονοούμενα ότι οι υποψήφιοι του ΛΑΟΣ έπρεπε να εκλεγούν από συλλογικά όργανα και υπογράμμισε:
«Θα συζητήσω με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και αν με αισθάνεται βάρος θα απαλλάξω το κόμμα από την παρουσία μου». Πρόσθεσε όμως με τρόπο σαφή ότι θα παραμείνει στη βουλή και θα αποφασίσει για το τι θα πράξει στο μέλλον, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει την έδρα του. Τέλος, δεν απάντησε στο ερώτημα εάν όλα αυτά εκ μέρους του κ. Καρατζαφέρη γίνονται γιατί φοβάται ότι μπορεί να αμφισβητήσει την ηγεσία του.
Αναμένονται εξελίξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου